Foto: iStock
Brzo, a fino

Grčka salata s piletinom

500 g tjestenine
2 filea pilećih prsa ili kozica
1 žlica maslinovog ulja
1 tikvica
1 luk
1 čašica jogurta
200 g feta sira
šaka sušenih rajčica
origano, vlasac i majčina dušica

Priprema:

  • Pileća prsa izrežite na manje kockice.
  • Na tavi ugrijte maslinovo ulje i ispržite pileća da se zapeku sa svih strana.
  • Izvadite meso.
  • U tavici po potrebi dodajte još malo ulja i u njoj ispržite sitno sjeckan luk i tikvicu izrezanu na kockice.
  • Kad povrće omekša dodajte meso i promiješajte.
  • Začinite i pirjajte još 10-ak minuta.
  • Kad skinete s vatre umiješajte jogurt i feta sir izdrobljen na komadiće.
  • Ukrasite sušenim rajčicama.

Savjet više!

Ova salata odlična je i hladna i topla.

Sušenu rajčicu bilo bi dobro prije svakog korištenja u receptima prethodno prokuhati u mješavini vode i octa. Ako to ne učinite, tada je narežite na manje komade.

Linker
18. studeni 2024 09:27