Znamo da trebamo smanjiti unos šećera i rafiniranih proizvoda, ali tko im može odoljeti? Osim toga, ako redovito jedete zdravo zašto ne biste s vremena na vrijeme uživali u nečemu jako kaloričnom i punom šećera. Mi vam predlažemo francuski tost s Nutellom. Vjerujete nam, nećete požaliti.
Sastojci:
- 100 grama + 3 žlice granuliranog šećera, odvojeno
- 2 žlice + 1/2 čajne žličice mljevenog cimeta, odvojeno
- 2 žumanjka
- 1 veliko jaje
- 120 ml punomasnog mlijeka
- 120 ml tučenog vrhnja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat muškatnog oraščića
- prstohvat soli
- 8 šnita kruha za tost
- 140 grama Nutelle ili namaza od čokolade i lješnjaka (možete namaz kombinirati i s nekim voće, poput banana ili jagoda)
- 2-4 žlice neslanog maslaca
Priprema:
1. Stavite 100 grama granuliranog šećera i 2 žlice mljevenog cimeta u široku, plitku zdjelu i promiješajte da se sjedine.
2. U drugu, veliku zdjelu stavite 3 žlice granuliranog šećera, pola čajne žličice mljevenog cimeta, žumanjke, jaje, punomasno mlijeko, tučenog vrhnje, ekstrakt vanilije, muškatni oraščić, sol i promiješajte da se sjedine.
3. Svaku šnitu kruha prerežite dijagonalno kako biste dobili trokut. Jednu polovicu (trokut) premažite žlicom Nutelle i preklopite drugom.
4. Otopite 1 žlicu maslaca u velikoj neprijanjajućoj tavi na vatri srednje jačine. Za to vrijeme namočite onoliko šnita kruha koliko će stati u tavu. Kruh stavite u kremu od jaja i ostavite da se namače 15 sekundi sa svake strane.
5. Stavite u tavu i pržite dok ne porumeni, 1 do 2 minute po strani. Zatim ih stavite u mješavinu cimeta i šećera.
6. Stavite na tanjur za posluživanje i ponovite prženje preostalih kriški, dodajući 1 žlicu maslaca u tavu prije nove ture.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....