- 2 kg slatkovodne ribe (šaran, som...)
- 200 g luka
- 100 ml bijelog vina
- ½ limuna
- 2 režnja češnjaka
- 2 ljuta feferona
- 6 žlica slatke mljevene paprike
- 6 žlica pirea od rajčice
- 1 žlica Vegete
- svježi peršinov list
- 2 sušena lovorova lista
- ulje
- sol i papar
Priprema:
- Očistite ribu, narežite je na komade (kotlete), posolite, začinite Vegetom i pokapajte sokom od limuna.
- Luk sitno narežite
- U lonac (ili kotlić) stavite ulje.
- Dodajte usitnjeni luk, kratko popirjajte, dodajte riblje glave, podlijte sa 3 litre vode i kuhajte oko 20 minuta.
- Na to dodajte crvenu slatku papriku, pire od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom.
- Kuhani temeljac propasirajte kroz cjedilo i vratite u lonac.
- Zatim dodajte narezane komade ribe te vodu (dovoljno da prekrije ribu) i bijelo vino.
- Sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta na laganoj vatri. Nemojte miješati paprikaš da se riba ne raspadne, samo protresite lonac.
- Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.
Dobro je znati!
Uz fiš paprikaš najbolje je poslužiti tjesteninu, široke rezance ili žgance.
Želite li da je ljući, u fiš paprikaš dodajte 1 žlicu mljevene ljute paprike.
Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....