Recept je pripremila: Nešto slatko by Katarina
Volim kuglofe jedino ako su meki, sočni, odnosno da nisu suhi i "nabiti", a ovaj čokoladni je baš takav. Savršen. Ekstra čokoladni s još malo čokolade na vrhu.
Evo recepta, uživajte!
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 250 g tamne čokolade (70% kakao)
- 4 velike žlice kakaa u prahu
- 100 g mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 250 g šećera
- 5 jaja
Priprema:
- Maslac i čokoladu otopite na pari.
- U posebnu zdjelu stavite jaja i šećer i miksajte dok jaja ne postanu svijetle boje.
- U jaja dodajte sve ostale sastojke i na kraju rastopljenu čokoladu.
- Smjesu prebacite u kalup za kuglof koji ste prije toga dobro namastili i pobrašnili (višak brašna istresite) i pecite na 180 stupnjeva 35 minuta.
- Pečeni kuglof ostavite da se ohladi u kalupu, a nakon toga ga preokrenite na tanjur.
- Kuglof prelijte s čokoladnim preljevom.
- U kuglof možete dodati orašaste plodove po želji
Čokoladni preljev:
- 150g čokolade za kuhanje
- 1,5 dcl slatkog vrhnja
Sastojke sjedinite i otopite čokoladu na laganoj vatri uz stalno miješanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....