- 2 kg zrelih rajčica (mesnate sorte poput šljivara)
- 50 g maslaca
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice vinskog octa
- 2 prstohvata šećera
- šaka svježeg bosiljka
- pola svježeg čilija (sjemenke odstraniti)
- sol
Priprema:
- Rajčice zarežite u križ s nožićem i potopite u vruću vodu. Ostavite ih par minuta, ohladite pod mlazom hladne vode i odstranite kožicu. Oguljene narežite na kockice.
- Na ugrijanom maslacu i srednjoj temperaturi dinstajte luk dok ne omekša.
- Dodajte nasjeckani čili i češnjak te sve zajedno dinstajte još 2 do 3 minute.
- Dodajte ocat i šećer te pustite da sve zajedno krčka 1 do 2 minute.
- Dodajte nasjeckane rajčice i nakon što zavrije, kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta.
- Maknite lonac s vatre, u juhu stavite šaku bosiljka i pustite da odstoji 15 minuta.
- Usitnite sastojke u blenderu. Ako vam se čini da je juha pregusta, dodajte vode po potrebi. Prije posluživanja dovedite juhu do vrenja.
Savjet više!
Kako biste dodatno aromatizirali ovu juhu, napravite pesto od bosiljka po receptu malog Chefa!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....