600 g mljevene junetine
250 g kuhanog crvenog graha
250 g kuhanog kukuruza
250 g pelata od rajčica
½ litre povrtnog temeljca
1 veća glavica luka
2 češnja češnjaka
1 crvena paprika
3 jušne žlice maslinova ulja
2 lovorova lista
½ čajne žličice kima
sol, papar
mljevena paprika (slatka ili ljuta; po želi)
origano
2 čili paprike
Priprema:
- Sitno nasjeckani luk propirjati u ulju.
- Dodati mljeveno meso i popržiti ga da dobije rumenu boju.
- Češnjak nasjeckati i dodati mesu te sve zajedno, uz povremeno miješanje, još kratko propirjati. Potom dodati rajčicu i povrtni temeljac.
- Tijekom kuhanja rajčicu malo usitniti. Posoliti, popapriti i začiniti ostalim začinima po želji.
- Dodati nasjeckane čili paprike. Kuhati na laganoj vatri još 20-ak minuta.
- U međuvremenu crvenu papriku oprati, očistiti od sjemenki, narezati na kocke i dodati u jelo.
- Nakon 10-ak minuta dodati kuhani i ocijeđeni grah i kukuruz te zajedno kuhati još 10 minuta.
Ako se želi gušće varivo, može se dodati malo gustina pomiješanog s nešto vode.
Uz ovo jelo najbolje je poslužiti kukuruzni kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....