Rijetko tko može odoljeti božićnim kolačićima koji se tope u ustima. Na većini stolova oni se protežu kroz cijeli mjesec. A kako i ne bi kad su tako jednostavni za napraviti, a pritom i nevjerojatno ukusni. Možete ih raditi u raznim oblicima zvjezdica, borića ili cvjetića.
I još kad na njih stavite malo domaćeg pekmeza, ma nema bolje poslastice.
Male tajne
Zagrebački slastičar Mario Vujinović, kojeg od milja zovu slatki Mario je samo za Živim.hr otkrio svoju malu tajnu za ove kolačiće, a većinu sastojaka sigurno imate kod kuće. Vlasnik je slastičarnice Butik torti i slastica, a još kao dječak, stalno je petljao po maminoj i bakinoj kuhinji, praznio zdjele i gurao slatko u džep…
No, tada nije ni sanjao da će jednog dana živjeti u svom vlastitom slatkom carstvu, okružen najfinijim delicijama.
Mario se u slastičarstvo, kaže, zaljubio sasvim slučajno. Nije volio učiti, a vrijeme je radije provodio u maminom dućanu s bombonima, nego za knjigom. Po završetku osnovne škole, majka nije puno dvojila. Znala je koji je idealan smjer za njenog sina - slastičarstvo. I nije pogriješila.
Božićni kolačići
Sastojci:
- 2 jaja
- 400 g maslaca
- 600 g glatkog brašna
- 200 g šećera u prahu
- 50 g cimeta
- 10 g vanilin šećera
- pekmez po želji
Priprema:
- Pomiješajte sve sastojke.
- Zamijesite tijesto.
- Razvaljajte ga.
- Modlicom napravite zvjezdice.
- U pećnicu na 180 stupnjeva C oko 15 min (s ventilatorom).
- Gornji dio kolačića pospite šećerom u prahu, a donji ispunite pekmezom.
- Kolačiće zatim spojite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....