Nova ljubav je rođena. :)
Kako mi je nova ljubav ipak malo preskupa odmah sam potražila recept za ovu divoticu i mogu reći da sam dobila još bolji rezultat.
Inače Internet je prepun recepata za ovu tortu, izgleda da je ona jako popularan u cijelom svijetu, a ne samo u Japanu. Većina recepata koje sam pronašla su identični u gram tako da nije bilo potrebno previše filozofirati oko pripreme.
Što Japan ima sa sirom
Ipak zaintrigiralo me od kud u Japanu torta od sira. Šta ja znam, ovo mi nije neka slastica koja bi me asocirala na azijsku kuhinju. Moguće da se samo radi o nekoj mojoj predrasudi kakva bi ta kuhinja trebala biti.
Kako bilo da bilo nisam imala puno sreće u pronalaženju povijesnih podataka o ovoj torti. Ma nije to ni bitno, vjerujte mi, torta je savršena, pjenasta i ukusna. Topi se u ustima k'o najfiniji souffle, nepoznatom autoru svaka čast jer ovo je jedan od najfinijih kolača koji sam ikad jela. :)
Snimila: Andrea Cukrov
Kad je Nada objavila temu – sir za ovomjesečnu igru Ajme koliko nas je, koju je osmislila i pokrenula Snježana, odmah sam znala da će moja ulaznica biti upravo ova vrlo posebna torta. :) A kako i ne bi, pa pogledajte tu divoticu... A tek kad je stavite u usta, mmmmm. Vjerujte, vrijedi.
Snimila: Andrea Cukrov
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....