Dugo toplo ljeto i brojna ležerna druženja su pred nama - upotpunite ih brzim i finim zalogajima!
Ljetne zabave posebne su po svojoj neformalnosti - ne treba vam svečana haljina, možete imati sol na koži i razbarušenu kosu, ali hranu, bilo da ste domaćin ili idete u goste, jednostavno ne možete preskočiti. Odnosno možete, ali znate da ne želite.
Hrana u tom slučaju treba biti u skladu s opuštenom prirodom ljetnih druženja - lagana, raznovrsna, jednostavna za jelo i pripremu. Najbolje da je poslužena kao buffet s raznim vrstama malih slatkih i slanih zalogaja. Različiti namazi, salate, hrskave grickalice i deserti koji se ne peku, bazirani na svježem sezonskom voću i povrću kojeg sada ima u izobilju, pravi su izbor.
Humus je jedan od savršenih primjera - ovaj bliskoistočni namaz od slanutka priprema se u trenu, a naša varijanta posebna je po dodatku Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12% mm koje namaz čini mnogo kremastijim i laganijim no što je u originalnoj verziji. Humus se može kombinirati s različitim dodacima, a poslužite li ga s krekerima, grisinima, celerom, paprikama i krastavcima narezanim na prutiće, sigurno nećete pogriješiti.
Knjižica s receptima
A kako vam zvuči još i namaz od pečene paprike ili cikle? Možda rolice od tikvica ili punjena jaja? Ili nešto slatko poput osvježavajuće panna cotte? Brzo & Fino kiselo vrhnje donosi recepte za ove, i druge zalogaje - njih ukupno 12, koji će se pobrinuti da s vrlo malo uloženog vremena i vještine zadivite prijatelje na svakom ljetnom druženju. Još jedna dobra vijest je da su svi recepti lagani i za novčanik te će vam za svaki, ako već imate osnovne sastojke kao što su ulje, sol i papar, trebati svega 12 kuna!
Knjižicu s receptima za brza, fina i lagana jela s Brzo & Fino kiselim vrhnjem s 12% mm preuzmite ovdje i uživajte u svakom zalogaju, a svakodnevnu brzu i finu inspiraciju i recepte potražite na brzoifino.hr.
Bliskoistočni namaz od slanutka
Sastojci:
- 300 g prethodno skuhanog ili slanutka iz konzerve
- 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12% mm
- 2 režnja češnjaka
- sol, papar
- po želji: svježi peršin
Priprema:
- Češnjak zamotajte u foliju i stavite peći na 150 stupnjeva pola sata (volite li okus sirovog češnjaka, ovaj korak možete i preskočiti).
- Sve sastojke stavite u blender i izradite dok ne dobijete glatki namaz.
- Možete ga jesti odmah, ali bolji je kad odstoji bar nekoliko sati u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....