Super ideje

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Isprobat ćemo

Devet načina upotrebe čaja, a da nije pijenje: Napravite pastu za zube, tonik za lice i još mnogo toga

Čaj možete dodati u svoju beauty rutinu kako biste poboljšali izgled kože i kose


Nutricionisti i liječnici preporučuje da zamijenite popodnevnu kavu ili sok sa šalicom čaja bogatom antioksidansa. Ali jeste li znali da čaj možete iskoristiti na druge načine? Naime, možete ga dodati u svoju beauty rutinu kako biste poboljšali izgled svoj kože i kose. Zainteresirani? Imamo recepte!


Sprej za lice

Ne morate trošiti novac na skupe vodice za lice. Lišće zelenog čaja namočite u vodi sobne temperature nekoliko sati, procijedite, uzmite bocu s raspršivačem i napunite je ovom vodicom. Pošpricajte kad god vam zatreba malo antioksidansa.


Pasta za zube

Studija napravljena 2009. godine na Sveučilištu Kyushu u Japanu i objavljena u časopisu Journal of Periodontology otkrila je da ljudi koji redovito piju zeleni čaj imaju zdravije desni i zube od onih koji ne piju. Znate li da možete izmiješati listove zelenog čaja sa sodom bikarbonom u pastu i njome oprati zube? Da, to vam može biti pasta za zube. Ili možete napraviti šalicu zelenog čaja, pustiti da se ohladi i koristiti ju kao vodicu za usta.

Rješenje protiv podočnjaka

Sigurno i vi imate one dane kad vam je iscrpljenost ispisana na licu. Natečenost možete ublažiti stavljanjem vrećice čaja, namočene u hladnoj vodi, na područje oko očiju 15-20 minuta. Hladnoća će umiriti oči, dok će kofein (ako se nalazi u čaju) ublažiti oticanje.


Sredstvo za sjaj kose

Pigmenti u crnom čaju mogu kosu prirodne crnke učiniti sjajnijom, dok će čaj od kamilice posvijetliti suptilne odsjaje za plavuše. Isperite pramenove odgovarajućim ohlađenim kuhanim čajem, zamotajte kosu u ručnik i ostavite da se upije 20 do 30 minuta prije ponovnog ispiranja i stiliziranja. I divite se sjajnoj kosi!


Tonik za lice

Za jednostavan tonik, samo pređite preko lica skuhanom (i ohlađenu) vrećicu čaja, a zatim obrišite. Ili, pomiješajte kuhani napitak s malo limuna i meda i pošpricajte po licu ili nanesite vatom. Ako pravite tonik s limunom i medom, možete ga držati u hladnjaku do tjedan dan.


Piling za tijelo

Skuhajte vrećicu zelenog čaja u 1/2 šalice vode i ostavite da se ohladi. Zatim pomiješajte napitak sa šećerom u omjeru 1:3, a možete dodati i med, limun, jogurt ili druge sastojke ako želite. Utrljajte na tijelo pod tušem kao piling.


Sredstvo za čišćenje lica

Dodajte nekoliko žlica lišća zelenog čaja u uobičajeno kremasto sredstvo za čišćenje lica, promiješajte i namažite. Ostavite da odstoji pet minuta da omekša mrtve stanice kože, a zatim nježno utrljajte i isperite kako biste ih uklonili.

Linker
12. svibanj 2024 05:26