SHUTTERSTOCK
Aikido

Besplatna radionica disanja u Zagrebu. Smirite um i opustite tijelo

Zainteresirani se mogu upoznati s tehnikom disanja i opuštanja, 25. veljače u Voćarskoj 71

Ako želite naučiti kako pravilno disati, nadolazeći vikend će biti prava prilika za to. Aikido društvo Zagreb u nedjelju, 25. veljače od 10 do 12 sati u Voćarskoj 71 organizira besplatnu radionicu na kojoj se svi zainteresirani građani mogu upoznati s aikidom te prodisati.

image
Privatni album

Što je aikido?

Riječ je o vještini nastaloj u Japanu poslije Drugog svjetskog rata. Građena je na temeljima tradicionalnih borilačkih vještina, s ciljem pronalaženja neborbenih rješenja u konfliktu, osobnog napretka i harmonične komunikacije s okolinom. Danas je trening aikida prilagođen modernom čovjeku i problemima svakodnevnog života, od dugog sjedenja, neaktivnosti, konflikta na poslu, u obitelji, u prometu, do pronalaženja mira u komunikaciji sa samim sobom; te se kao takav može primjenjivati u svim aspektima življenja u 21. stoljeću.

Ciljevi nedjeljne radionice su:

  • otkrivanje besplatnog alata koji svi posjedujemo i koji u kratkom vremenu može utjecati na naše psihofizičko stanje, a to je - disanje
  • pronalaženje učinkovitih rješenja u konfliktu, naročito u kontaktu s poznatim i bliskim osobama
  • postizanje sklada tijela (opuštenost) i uma (smirenost) za bolju kvalitetu života
image
Privatni album

Bolji svijet

Aikido nije trening samo za dvoranu i za ring, već je životni put na koji krećemo kako bismo stvarali bolji svijet za sebe, svoje bližnje, i sva živa bića s kojima dolazimo u susret.

- Pozivamo građane da na dva sata pobjegnu od svoje svakodnevice i u avanturističkom duhu krenu s s nama na put otkrivanja svojih skrivenih potencijala! Garantiramo da će u svom posjedu pronaći besplatne alate poput disanja, koje, kada je produbljeno, ne samo da osvježava cijelo tijelo, već i blagotvorno djeluje na um u stresnim situacijama. Akido vještina koju prakticiramo već 32 godine sadrži mnoge elemente koje koristimo u svakodnevnom životu za olakšavanje konfliktnih i vrlo stresnih situacija - zaključio je u svom pozivu suosnivač Aikido društva Zagreb i predavač na Akademiji dramskih umjetnosti, Dobroslav Jakovljević.

Broj sudionika je ograničen, stoga je prijava obavezna, a više detalja pogledajte ovdje.

Linker
20. travanj 2024 20:42