ATRAKTIVAN SPORT

Žene za sportskim volanom dolaze: Otvoreno o svemu u autosportu i prvi puta na konferenciji!

Konferencija će se održati u zagrebačkom hotelu Westin u subotu, 5. listopada u 11 sati.

Gotovo 300 žena danas je u Hrvatskoj uključeno u autosport. No, u budućnosti želja je da se što više žena uključi u ovaj atraktivan sport. Upravo zato, pred nama je konferencija Žene za sportskim volanom, predrasuda ili budućnost? koja će se održati u zagrebačkom hotelu Westin u subotu, 5. listopada u 11 sati.

Žene iz Hrvatskog auto i karting saveza, u čijoj se organizaciji održava konferencija, ovom raspravom otvaraju vrata ovog sporta svim ženama. Vozačice sportskih bolida, sutkinje na utrkama, članice komisija, suvozačice i sve ostale dame uključene na neki od načina u ovaj sport iz prve će ruke reći izazove s kojima se svakodnevno susreću, podijelit će svoja razmišljanja, radosti sudjelovanja u ovom sportu te ono najvažnije, odati tajnu kako doći do vrha i biti rame uz rame kolegama.

„Prepoznali smo potrebu za događajem koji bi okupio žene iz različitih sektora – od aktivnih sudionica u ovom sportu do novih lica koje donose nova znanja. Želimo stvoriti platformu gdje će se istaknuti priče vozačica njihova iskustva i izazovi te potaknuti mlade djevojke da se uključe u ovaj sport!“, istaknula je Ana Sekula, predsjednica Komisije za žene i dodala:

image

Ana Sekula

„Obradit ćemo širok spektar tema, između ostaloga ulogu žena u tehničkim i vozačkim pozicijama, kako balansirati karijeru i osobni život i važnost mentorstva. Poruka konferencije je da autosport nije samo vožnja automobila-to je industrija koja obuhvaća širok spektar aktivnosti, uključujući marketing, menadžment, PR, znanost, tehnologiju, inženjerstvo, matematiku – STEM, networking te pružanje svih dodatnih resursa potrebnih vozačicama kako bi se razvile i ostvarile svoj puni potencijal. Ova konferencija prvi je korak prema jačanju zajednice žena u autosportu i promicanju jednakih mogućnosti za sve sudionice!“

Na konferenciji će se po prvi puta okupiti velik broj žena koje su itekako zaslužne za razvoj sudjelovanja u ovo, do ne tako davno, muškom sportu. Neki od ciljeva su povećati broj žena u autosportu, uključujući vozačice, inženjerke, mehaničarke, sutkinje, volonterke, suvozačice, trenere i administrativno osoblje. Pružiti edukaciju i obuku specifično usmjerenu na žene kako bi se povećale njihove vještine i samopouzdanje.

„Jedan od ciljeva konferencije je micanje pogrešne slike društva na automobilizam kao sport koji je isključivo namijenjen samo muškarcima. U svojih 30 godina provedenih u automobilizmu, vidjela sam značajan broj žena koje bi svojim vožnjama kao i stručnim radom nadmašile i mnoge kolege. Cilj nam je privući što više žena koje mogu biti uzor jedne drugima!“ – zaključila je glavna tajnica HAKS-a Nevena Skočić.

image

Ana Sekula

Među panelisticama su predsjednica komisija za žene HAKS-a Ana Sekula koja će predstaviti žene danas u autosportu, glavna tajnica Nevena Skočić planove za budućnost. Psihologinja Ana Čerenšek o mentalnom treningu, očekivanju drugih, treme pred publikom, odustajanju nakon lošeg rezultata i drugom.

Nutricionistkinja Karmen Matković – Melki govorit će o važnosti prehrane te kako se hraniti na sam dan utrke. Vozačice Karla Švec i Stela Bogadi govorit će o tome kako su počele, koje prednosti im je ovaj sport donio, zašto bi se žene trebale priključiti te koji adrenalin to nosi uz osjećaj ponosa. Uz njih u raspravi će sudjelovati mnoge druge žene. Priliku za pitanja imat će svi posjetitelji konferencije.

Za dolazak i sudjelovanje na ovoj besplatnoj konferenciji potrebno se samo prijaviti putem linka: https://haks.hr/2024/09/17/zene-za-sportskim-volanom-predrasude-ili-buducnost/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 08:29