UZBUNA NA LANIŠTU

Zbog lažne dojave o dvije bombe evakuiran Arena centar, Tomašević: ‘Treba naći i kazniti tu budalu‘

‘Naši službenici odmah su izašli na teren, uključujući i Protueksplozijski odjel, provjeravamo sve‘
 Ronald Goršić/Cropix

Zbog anonimne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Arena Centru na Laništu policija je danas poslijepodne iz predostrožnosti evakuirala građane iz trgovačkog centra, potvrdila je PU zagrebačka. Kasnije se pokazala da je dojava bila - lažna.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su nam da su u 14.38 sati dobili dojavu o eksplozivnim napravama postavljenim na području centra.

- Naši službenici odmah su izašli na teren, uključujući i Protueksplozijski odjel, provjeravamo sve - rekli su nam u PUZ-u dodavši kako je evakuacija promptno provedena kako ne bi bilo opasnosti po kupce i zaposlenike.

Iz centra su se evakuirali posjetitelji kao i zaposlenici.

- Kako bi osigurali maksimalnu sigurnost posjetitelja, pokrenuta je evakuacija. Molimo da se slijede upute za evakuaciju - rekla nam je poslijepodne Ana Lokner iz marketinga Centra.

Naknadno je dodala kako automobili i dalje izlaze iz garaže, te kako je osoblje Centra obučeno za ovakve situacije i sve prolazi mirno.

Prema fotografijama s Laništa, trgovački centar nadlijetao je i policijski helikopter.

image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix

Kako javlja reporterka Jutarnjeg Karla Zupičić koja se nalazi na mjestu događaja, do Arene je nešto prije 16 sati stigao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Nadam se da neće biti pronađena nikakva eksplozivna naprava, vjerujem da će se to kroz neko vrijeme prilagoditi. Dosad nije pronađena nikakva eksplozivna naprava. Ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, očekujem od policije da tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog drona nađu i kazni tako da se takve stvari više ne događaju, rekao je Tomašević, a piše N1.

Iz Policijske uprave Zagrebačke su poručili kako je protueksplozijski pregled završen nešto prije 18 sati te da je utvrđeno da nisu pronađene nikakve eksplozivne naprave. Njihovi će djelatnici nastaviti s utvrđivanjem svih okolnosti vezanim uz ovu, kako je naposljetku potvrđeno, lažnu dojavu o dvije bombe u Arena Centru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:07