NEOBIČNA USPOREDBA

Zastupnica Bandićeve stranke došla u Skupštinu s bizarnim natpisom, objasnila nam je zašto: ‘Tri su razloga za tu poruku‘

Zastupnica Gordana Rusak kaže da će gradonačelnika na sjednici Gradske skupštine pitati da li je njegov idući projekt "Goli otok na Savi".

Gradska zastupnica Gordana Rusak 

 Tomislav Kristo/Cropix

Gordana Rusak, predsjednica Kluba zastupnika "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnost" na današnju sjednicu Gradske skupštine došla je s velikom pločom obješenom oko vrata na kojoj je ispisala dvije poruke: Zagreb jednako Pjongjang i Zagreb jednako Napulj.

Dok je zbog problema s odvozom smeća i štrajka radnika Čistoće aluzija na Napulj potpuno jasna, usporedba Zagreba s prijestolnicom Sjeverne Koreje prilično nas je zbunila. Stoga smo odgovor na pitanje što točno povezuje Zagreb s glavnim gradom jedne od najizoliranijih i najmračnijih država svijeta kojom već desetljećima vladaju tirani morali zatražiti od same zastupnice stranke pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

- Tri su razloga za tu poruku. Prvo, u vrijeme gospodina Bandića sjednice Gradske skupštine bile su pravi politički show koji se putem televizije prenosio diljem Hrvatske. Otkad je došao gospodin Tomašević na čelo Grada sjednice Skupštine više se ne prenose putem televizije, već putem interneta čime se isključuje veliki dio populacije koji nije vičan novim tehnologijama ili nema pristup internetu. Drugo, konferencije za medije gradonačelnika Tomislava Tomaševića prenose se uživo na službenim stranicama Grada, ali su komentari građana onemogućeni. Blokirana je ta mogućnost iako je to stranica koju svi mi plaćamo. U vrijeme gospodina Bandića bilo je drugačije, građani su mogli komentirati njegove presice. Treće, Zagreb sam usporedila s Pjongjangom i zato što su me blokirali administratori službenog profila Grada Zagreba na Facebooku. Zabranjen mi je, dakle, pristup stranici Grada na Facebooku. Time me Tomašević onemogućava u zastupničkom radu, oduzeta mi je mogućnost govora i rada u Skupštini - kaže Gordana Rusak.

Na koncu nam je rekla kako će gradonačelnika Tomaševića na današnjoj sjednici Gradske skupštine pitati da li će njegov idući gradski projekt biti "Goli otok na Savi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:38