PRIPREMITE SE

Zagrepčane čekaju nove gužve: Danas počinju radovi na jednom od ključnih mostova, potrajat će...

‘Radovi će koštati oko 330 tisuća eura, skupa s nadzorom. Oni su neophodni da bi se radovi na grednom dijelu mogli nastaviti‘, kaže Ante Nevistić

Radovi na Jadranskom mostu

 Damir Krajac/Cropix

Gradnja sjevernog prometnog provizorija, odnosno, privremene prometnice za preusmjeravanje prometa koja je potrebna zbog sanacije grednog dijela mosta preko Save, počinje danas.

Radovi će trajati oko mjesec i pol dana, a koliko koštaju za HRT je otkrio Ante Nevistić, voditelj odjela za investicijsko održavanje iz Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove.

- Radovi će koštati oko 330 tisuća eura, skupa s nadzorom. Oni su neophodni da bi se radovi na grednom dijelu mogli nastaviti. Prvo će se izvoditi istočna, a zatim zapadna strana mosta. Kada se na istoku budu izvodili radovi, na zapadnom dijelu će se odvijati promet u oba smjera, uz posebnu regulaciju prometa. Otprilike mjesec i pol dana, no sada smo u zimskom razdoblju. Ako ne bude kiše, bit će gotovo do kraja veljače, kaže Nevistić.

Radovi na samom provizoriju ne bi trebali ometati promet mostom. A brojni građani pitaju se već neko vrijeme - kada će tramvaji ponovno voziti Jadranskim mostom. Nažalost, morat će se naoružati dodatnim strpljenjem.

- U svakom slučaju, tramvaj neće još neko vrijeme voziti mostom. Tramvaji će tek krajem godine biti pušteni preko Jadranskog mosta, rekao je Nevistić.

Nakon Jadranskog, na red će doći i rekonstrukcija Mosta slobode, a u pripremi su i projekti obnove Mosta mladosti te Jankomirskog mosta, otkrio je Ante Nevistić iz Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:39