3500 PARKIRNIH MJESTA

Zagrebparking već od ponedjeljka kreće s naplatom parkinga pred bolnicama

Ponovnu naplatu parkinga u blizini zdravstvenih ustanova najavio je u utorak na press konferenciji gradonačelnik Tomašević
Parkiralište u krugu bolnice Sveti Duh, Ilustracija
 Admir Buljubasic/Cropix

Podružnica Zagrebačkoga holdinga Zagrebparking najavio je u srijedu kako od ponedjeljka, 16. kolovoza ponovno započinje naplata korištenja javnih parkirališta u blizini zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Grad Zagreb i Republika Hrvatska.

Privremeno ukidanje naplate, kako navodi, uvedeno je zbog svojedobnoga velikog opterećenja zdravstvenih ustanova u Zagrebu.

Zbog povoljnijega epidemiološkog stanja u gradu i smanjene opterećenosti zdravstvenog sustava parkiranje na javnim parkiralištima koja se nalaze u blizini zdravstvenih ustanova ponovno će se naplaćivati korisnicima sukladno postojećim cijenama u pojedinim zonama, poručio je Zagrebparking dodavši kako se radi o 3500 parkirališnih mjesta.

Iz istih razloga, napominje, kako se nakon odgode uvodi i naplata parkiranja u javnoj garaži KB 'Sveti Duh', a cijene parkiranja izložene su na cjeniku koji se nalazi na samom ulazu u garažu te na službenoj web stranici podružnice Zagrebparking www.zagrebparking.hr.

Ponovnu naplatu parkinga u blizini zdravstvenih ustanova najavio je u utorak na press konferenciji gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tomašević je istaknuo da je time, od listopada prošle godine, Zagrebparking izgubio 14 milijuna kuna prihoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 02:22