GRADSKI PRIJEPORI

Zagrebačka skupština: Oporba protiv rasprave o ZG Holdingu na kraju dnevnog reda

Prije 14 dana u oporbi su prikupili dovoljan broj potpisa za sazivanje izvanredne sjednice Gradske skupštine o situaciji u Holdingu
Ilustracija
 Tomislav Kristo/Cropix

Klubovi gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a, Mosta te Domovinskog pokreta i Zelene liste u četvrtak su se usprotivili stavljanju oporbenih prijedloga za raspravu o stanju u Zagrebačkom holdingu na kraj dnevnog reda sjednice.

Oporbeni klubovi su u raspravi o dnevnom redu zbog toga negodovali i zatražili stanke da bi održali konferencije za novinare.

Herman: Najvažnija točka je stavljena na kraj dnevnog reda

Predsjednik Kluba HDZ-a i HSLS-a Mario Župan najavio je da povlače svoju točku o stanju u Holdingu jer je isti prijedlog već sadržan u zahtjevu 16 oporbenih zastupnika, kako bi ta točka što ranije bila u skupštinskoj raspravi.

"Neprihvatljivo je da je najvažnija točka ove sjednice Gradske skupštine stavljena na kraj dnevnoga reda", rekao je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

Podsjetio je kako su prije 14 dana u oporbi prikupili dovoljan broj potpisa za sazivanje izvanredne sjednice Gradske skupštine o situaciji u Holdingu.

"Naravno da od te sjednice nije bilo ništa, a sada se na dnevni red stavlja točka o Holdingu na 37. mjesto", kazao je Herman i zapitao je li to način da se od javnosti sakrije istina o Holdingu.

Ustvrdio je da su u prošlom sazivu Gradske skupštine, kada je on bio predsjednik Skupštine, važne oporbene točke stavljane na početak dnevnog reda.

Goluža: Klisović je je najveći uhljeb u Zagrebu

Nestranački zastupnik iz Kluba Mosta Trpimir Goluža ustvrdio je kako je današnji dnevni "atak na zdrav razum svakog normalnog, dobronamjernog čovjeka, izraz krajnjeg nepoštivanja prema građanima Zagreba i dokaz da je predsjednik Gradske skupštine samo dobro plaćena marioneta u rukama gradonačelnika i Gradske uprave".

Goluža je predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića (SDP) nazvao "najvećim uhljebom u Zagrebu" jer je dozvolio da gradonačelnik Tomislav Tomašević sastavlja dnevni red Gradske skupštine, što je u potpunosti neprihvatljivo.

Ustvrdio je kako je na samom početku konstituiranja ovog saziva Skupštine donijeta kontroverzna odluka kojom su primanja pročelnika i rukovoditelja u Gradskoj upravi smanjena za 30 posto, a primanje predsjednika Gradske skupštine svega za devet posto.

Predsjednik Kluba Mostovih zastupnika Marko Sladoljev rekao je kako su danas imali "ukazanje Gordana Jandrokovića u liku Klisovića" jer je modus operandi HDZ-a u Saboru jednak onom od Možemo! i SDP-a u zagrebačkoj Skupštini - najvažnije točke dnevnog reda stavljaju se u takozvani "porno termin".

Peternel: Vladajući uvode praksu HDZ-a u Saboru

I Klub Domovinskog pokreta protivi se tome da vladajući "uvode praksu koju su naslijedili i naučili od kolega iz HDZ-a u Saboru, da se ključne i najvažnije teme skrivaju od medija i idu namjerno u kasnim popodnevnim ili večernjim satima", kaže Igor Peternel.

Optužio je vladajuću većinu da pribjegava "jeftinim balkansko-demokratskim smicalicama" kako bi sakrila svoju nesposobnost i nepripremljenost za upravljanje Zagrebom.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Domovinskog pokreta i Zelene liste Slaven Dobrović ocijenio je da se na krizu koja je posljedica upravljanja Gradom kroz dva desetljeća nadovezuje kriza upravljanja.

"Tih znakova bit će sve više, a ovo danas je jedan od znakova da se sve što se tiče upravljanja gradskim resursima skriva od javnosti", kaže Dobrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:18