GRADSKA SKUPŠTINA

Zagreb: Trgovci s Borongaja u Dubec sele 1. srpnja 2019.

 Davor Pongracic / CROPIX

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su u nastavku sjednice većinom glasova prihvatili izmjenu odluke kojom je preseljenje pokretnih naprava s Borongaja, dio parkirališta uz južnu ogradu stadiona Maksimir do Budakove u Dubec odgođeno na 1. srpnja 2019.

Na natječaju u rujnu za izgradnju modularnih kućica za tržnicu Dubec odabrana je Tehgradnja iz Zagreba. Rok mirovanja traje do 12. listopada, protekom kojega će se pristupiti potpisivanju ugovora s odabranim trgovačkim društvom. Rok izgradnje i montaže modularnih kućica je 60 dana od potpisa ugovora.

Zbog mogućih izvanrednih okolnosti tijekom proizvodnje i montaže kućica, predloženo je da se rok stupanja na snagu Odluke o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica koja se obavlja na pokretnim napravama produži najkasnije do 1. srpnja iduće godine.

Za komunalnu infrastrukturu oko 264 milijuna kuna

Zastupnici su na sjednici većinom glasova prihvatili program građenja komunalne infrastrukture na području Zagreba u 2019. u sklopu kojeg su planirana sredstva u iznosu od oko 264 milijuna kuna.

Za financiranje javnih površina (javne prometne površine na kojima nije dopušten promet motornih vozila, javne zelene površine te građevine i uređaji javne namjene) planirano je 82 kuna milijuna, za nerazvrstane ceste oko 135 milijuna kuna, za groblja i krematorije 20 milijuna kuna, za javnu rasvjetu oko 24 milijuna kuna te za ostalo oko tri milijuna kuna.

Za građenje javnih površina u programu za iduću godinu sredstva su ista u odnosu na prethodnu godinu, a njima se planira realizirati izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju pothodnika Zagrebački velesajam - Siget, pothodnika kod naselja Savski gaj, pothodnika kod naselja Sopot, pothodnika kod naselja Utrine – Zapruđe, kao i radovi na rekonstrukciji pothodnika na raskrižju Avenije Dubrovnik i Ulice SR Njemačke, a sve radi osiguranja pristupačnosti osobama s invaliditetom.

Od novih gradskih projekata na građenju javnih površina, tijekom 2019. planira se, između ostalog, izrada spomenika žrtvama Holokausta i Spomenika Domovini, uređenje Strossmayerovog šetališta i dijela padine i rekonstrukcija fontane u Parku Ribnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:18