PAZI, RASKOPANO JE!

Velika karta ljetnih radova: Koje sve prometnice u Zagrebu treba izbjegavati, zašto i do kada

Vjerojatno najveći građevinski pothvat u Zagrebu, što se tiče prometne infrastrukture, sanacija je Savskog mosta do 3. travnja 2022.
Radovi u Zagrebu
 Cropix

Već tradicionalno, Zagreb ljeti postaje veliko gradilište. Suho i sunčano vrijeme, a nekad i pakleno vruće, iskorištava se za izvođenje radova u glavnome gradu - asfaltiraju se kolnici, označavaju pješački prijelazi, uređuju nogostupi, grade parkovi… Šminkanje grada i unaprjeđivanje infrastrukture, kolikogod korisno, stanovnicima nanosi i teškoće. Prije svega, u vrijeme radova češći su prometni čepovi i uobičajeno je zatvaranje nekih prometnica tijekom trajanja radova. Kako bismo vam pomogli u izbjegavanju stresa i olakšali planiranje putovanja gradom, u nastavku teksta, i u grafici, donosimo popis značajnijih radova koji bi mogli poremetiti svakodnevnu zagrebačku rutinu.

image
Mapa radova u Zagrebu
Ilustracija

Vjerojatno najveći građevinski pothvat u Zagrebu, što se tiče prometne infrastrukture, sanacija je Savskog mosta. Predviđa se da će on za sav promet biti zatvoren do 3. travnja 2022. Tad je planiran i završetak radova.

Uz Savski uređuje se i Most Mladosti. Na njemu je omogućen promet, ali po posebnoj regulaciji – svakog dana između 10 i 14 sati promet prema Dugavama preusmjerava se na donju razinu kružnim tokom, a kad je dio kolnika zbog radova zauzet, promet se odvija na slobodnom dijelu. Očekuje se povratak stvari u normalu 1. kolovoza.

image
Neke od radova je nedavno obišao i gradonačelnik Tomislav Tomašević
Darko Tomas/Cropix

Promet je obustavljen i na Industrijskoj cesti u Sesvetama. Na njoj od Ulice Ljudevita Posavskog do Ulice Ivana Keleka traje polaganje elektrokabla. Radovi bi se trebali okončati do 12. srpnja te bi se tada promet ponovno slobodno odvijao.

Čitateljima, ako ne žele zapeti u prometu, preporučujemo izbjegavanje Sokolske ulice, barem do 12. srpnja, kad bi radovi trebali završiti. Ona će na potezu od Ulice Mije Goričkog do Poljičke biti zatvorena za promet zbog uređivanja kolnika.

Promet se neće odvijati, u potpunosti ili dijelom, na još nekoliko prometnica: Ulicom Markuševečka Trnava, Čabarskom, I Poljskim putom, Trgom Lovre Matačića i Ulicom Mladena Halape.

image
Ljetni radovi na prometnoj infrastrukturi zagrebačkih prometnica
Darko Tomas/Cropix

U Markuševečkoj Trnavi uređuje se kolnik od Ulice Vida Ročića do ceste Ročići. Predviđen kraj radova je 14. srpnja.

Čabarskom ulicom ne prometuje se jer se ona uređuje. Radovi bi trebali završiti dva dana nakon onih u Markuševečkoj Trnavi, znači 16. srpnja.

image
Radovi u središtu Zagreba
Goran Mehkek/Cropix

Isti dan promet se vraća u normalu u I Poljskom putu. On se također uređuje od Gorjakovskog puta do Medarske.

Na mjesec dana obustavljen je promet na Trgu Lovre Matačića. Sanacija prometnice od kućnog broja jedan do sedam, startala je 29. lipnja, a završetak radova se očekuje 30. srpnja.

image
Ljeti se asfaltiraju brojne ulice
Damjan Tadic/Cropix

Na normalizaciju promet u Ulici Mladena Halape stanovnici će morati malo dulje pričekati, barem do 8. kolovoza. U tijeku je rad na njezinoj prometnoj infrastrukturi od Dugoselske do kućnog broja tri u Ulici Mladena Halape.

Promet će biti otežan, ali ne u potpunosti obustavljen, nego reguliran dok traju radovi, na mnogobrojnim lokacijama diljem Zagreba.

image
Radovi u Ulici Đure Deželića
Damjan Tadic/Cropix

Jedna od takvih je Trnjanski nasip. Tamo se polaže elektroenergetski kabl između Trnjanske ceste i ŠRC Trnje, a regularno odvijanje prometa trebalo bi krenuti 14. srpnja. Elektroenergetski kabl se isto postavlja u Ulici A. G. Matoša i Trgu Franje Markovića. Tamo bi se promet trebao regulirati do 11. srpnja, kad se očekuje završetak radova.


Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:27