DOBRA SITUACIJA

U Zagrebu je stanje s vodoopskrbom redovno, redukcije se zasad ne očekuju

‘S obzirom da je vrijeme godišnjih odmora potrošnja vode je manja nego u ostalim mjesecima‘

Dinka Živalj

 Darko Tomaš/Cropix

U Zagrebu je stanje s vodoopskrbom redovno i redukcije se ne očekuju niti u ljetnim mjesecima, kao niti u rujnu kada završe godišnji odmori i krene školska godina, a od prošlog tjedna na snazi je uputa da se u četiri zgrade Gradske uprave temperatura hlađenja poveća s 22 na 25 stupnjeva.

"Stanje s vodoopskrbom u Zagrebu je redovno i redukcije se ne očekuju. S obzirom da je vrijeme godišnjih odmora potrošnja vode je manja nego u ostalim mjesecima te će se takva situacija nastaviti i u mjesecu kolovoza", izjavila je Hini glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Povećana potrošnja se očekuje u rujnu kada završe godišnji odmori i krene školska godina, no problemi u vodoopskrbi se ne očekuju, ističe Živalj.

Na pitanje o uštedi energije, glasnogovornica Grada Zagreba kaže da je od prošlog tjedna na snazi uputa da se u četiri zgrade Gradske uprave temperatura hlađenja poveća s dotadašnjih 22 na 25 stupnjeva Celzijevih.

Uvodi se i noćni režim hlađenja od 18 sati do pet sati ujutro za vrijeme kojega se klima jedinice ne pale ako temperatura ne dosegne 35 stupnjeva Celzijevih.

"U ovoj početnoj fazi na ove četiri zgrade očekujemo uštedu od barem 20 posto u količini energije", ističe glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:39