NOVA BUKTINJA

U Novom Zagrebu izgorio automobil, sumnja se da je požar podmetnut

Vatrogasci su vrlo brzo stavili požar pod kontrolu te spriječili njegovo daljnje širenje, a Ibiza je u potpunosti izgorjela

Ilustracija

 Zvonimir Barisin/Cropix

Pod nerazjašnjenim okolnostima pod okriljem noći u četvrtak izgorio je automobil u Golobreškoj ulici u novozagrebačkoj Brezovici na parkiralištu kod crkve.

Dojavu o buktinji policija i vatrogasci zaprimili su oko 2.10 sati, a po dolasku na mjesto intervencije vatra je već na veliko gutala Seat Ibizu zagrebačkih oznaka u vlasništvu A.H. (39). Vatrogasci su vrlo brzo stavili požar pod kontrolu te spriječili njegovo daljnje širenje a Ibiza je u potpunosti izgorjela i šteta na vozilu je totalna.

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do požara, a prema prvim informacijama, sumnja se da je vatrena stihija podmetnuta.

- Taj automobil je tu već dva tjedna. Na tom nezaštićenom parkiralištu ispred crkve. Primijetio sam da registarske pločice na njemu malo budu pa ih onda nema, pa ih onda opet netko stavi. U taj automobil, koji nije bio zaključan, su neki dan ulazili mladi dečki koji su se do tamo dovezli na biciklima. Ušli su u njega, nešto prčkali i otišli. A noćas sam čuo kako se nekoliko puta glasno lupalo vratima, valjda, taman uoči požara - kažu za Jutarnji iz obližnje Župe.

A s obzirom da su registarske pločice, kako su primijetili i drugi žitelji Brezovice, nestajale i pojavljivale se, nije za isključiti da su iste bile korištene za aktivnosti s druge strane zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:56