PROLJETNI POLUMARATON

U NEDJELJU DJELOMIČNA BLOKADA PROMETA U ZAGREBU Zbog utrke se uvodi posebna regulacija prometa. Provjerite kada i gdje točno

 Ronald Goršić/EPH

Zbog održavanja Zagrebačkog proljetnog polumaratona u nedjelju će od ranog jutra biti zatvoren promet u ulicama kojima će prolaziti trkači, a najavljene su i brojne izmjene tramvajskog i autobusnog prometa.

Od 7.45 pa sve do 13 sati zatvara se zapadni kolnik Hrvatske bratske zajednice, ispred NSK i fontana, gdje je start utrke. Nakon starta trkači će prolaziti Ulicom HBZ-a u smjeru Novog Zagreba, preko Mosta slobode, kroz Kajzericu, Ulicom Radoslava Cimermana, sve do Savskog nasipa.

Za promet će biti zatvoren i dio Ulice Đure Tomljenovića Gavrana do Avenije Dubrovnik, kao i Ulica Damira Tomljanovića Gavrana od Avenije Većeslava Holjevca do Ulice Brune Bušića.

Promet za osobna vozila normalizirat će se oko 13 sati.

Izmjena će biti na autobusnim linijama koje uobičajeno prometuju područjem Novog Zagreba.

Obustavit će se promet Avenijom Većeslava Holjevca od 8 do 14 sati, i to na dionici od Avenije Dubrovnik do Mosta slobode, kojim će također biti zabranjen promet, kao i Ulicom Hrvatske bratske zajednice.

Linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište), tijekom utrke bit će obustavljena, dok će linije 218 (Glavni kolodvor - Savica - Borovje), 220 (Glavni kolodvor - Dugave), 221 (Glavni kolodvor - Travno), 229 (Glavni kolodvor - Odra - Mala Mlaka), 268 (Glavni kolodvor - Velika Gorica) i 281 (Glavni kolodvor - Novi Jelkovec) prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera. Ukidaju se i neka autobusna stajališta. ( L. M. N.)

Od Kaptola do Britanca otežano

Autobusna linija 105 (Kaptol - Britanski trg) u subotu 19. ožujka od 8 do 15 sati prometovat će razdvojenom trasom.

Naime, obustavit će se promet Jurjevskom cestom, a kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost, autobusi će voziti skraćeno na dvije dionice, i to Kaptol - Ilirski trg - Kaptol, odnosno Britanski trg - Cmrok - Britanski trg. Autobusi će s Kaptola i Britanskog trga polaziti prema redovitom rasporedu vožnje, dok će u povratku s Cmroka i Ilirskog trga raspored vožnje biti usklađen s uobičajenim prolaznim vremenima na spomenutim stajalištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:47