NOVI SMJEŠTAJ

U hostel ‘Arena‘ uselio 61 Zagrepčanin čiji su domovi u ožujku stradali u razornom potresu

U hostelu se nalazi i ured Crvenog križa Grada Zagreba, a ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga
Studentski dom Cvjetno naselje
 Davor Pongracic/CROPIX

Iz studentskog doma "Cvjetno naselje" u "Hostel Arena" u subotu je preselio 61 sugrađanin čiji su domovi stradali u potresu, a smješteni su u 30 soba, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Novim stanovnicima hostela na raspolaganju je prostor za druženje, rekreaciju te restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan.

U hostelu je osiguran smještaj za 241 osobu, a u subotu su u hostel useljavale uglavnom višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking.

U ponedjeljak i utorak u 9, 12 i 15 sati, a u slučaju potrebe i kasnije popodne, autobusi ZET-a prevozit će sugrađane iz studentskog doma u "Hostel Arena".

Grad Zagreb u petak je iz Vlade, naime, dobio Nalog za mobilizaciju "Hostela Arena" za smještaj sugrađana stradalih u potresu, koji su do sada boravili u studentskom domu "Cvjetno naselje".

Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga obišli su sugrađane stradale u potresu koji su danas uselili u "Hostel Arena".

Temeljem jučerašnjeg naloga gradonačelnika Bandića, a na zahtjev sugrađana, kupljeni su frižideri koji su danas postavljeni u sobama. Na zahtjev gradonačelnika osiguran je i organiziran prijevoz za školarce, navodi se u priopćenju.

U hostelu se nalazi i ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će djelovati i gradski ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, UHS, imovinu i GSKG.

Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:53