OTVOREN ADVENT

Tulum u metropoli može početi: Na Manduševcu zapaljena prva adventska svijeća!

Želim i da Zagreb bude grad ljubavi - ljubavi prema bližnjem, prema obiteljima, prema prijateljima, ali i ljubavi prema svim građanima našega grada - rekao je Tomašević
 Tomislav Kristo/Cropix

Prvu adventsku svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu u subotu su upalili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te time otvorili Advent u Zagrebu.

"Prva adventska svijeća simbolizira nadu, a ostale tri adventske svijeće simboliziraju mir, radost i ljubav. Želim da Zagreb bude grad nade, da nadu nađu u Zagrebu svi oni koji su došli u ovaj grad jer su trebali pomoć", poručio je Tomašević.

Želi isto tako da Zagreb bude grad mira i da nitko, bez obzira odakle došao, u gradu ne osjeća nikakve predrasude te da u miru može graditi svoj život. Želi i da Zagreb bude grad radosti, da se svi mogu radovati i da nikoga ne podcjenjuju niti omalovažavaju.

"Želim i da Zagreb bude grad ljubavi - ljubavi prema bližnjem, prema obiteljima, prema prijateljima, ali i ljubavi prema svim građanima našega grada i da se u svakom djelu koje radimo osjeti taj osjećaj ljubavi. O ljubavi se ne govori, ljubav se radi, ljubav se čini djelima i u ovo adventsko doba nadam se da će Zagreb biti još više grad ljubavi", poručio je Tomašević te svima koji će doći na Advent zaželio da se u Zagrebu osjećaju kao doma.

image

Program otvorenja klizališta

Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix

Obred paljenja adventske svijeće predvodio je kanonik Prvostolnoga zagrebačkog kaptola mons. Zvonimir Sekelj, a paljenju su nazočili i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld te gosti - gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, ambasadorica BiH u Hrvatskoj Elma Kovačević-Bajtal, gradonačelnik Maribora Aleksander Arsenovič i gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović.

Ministrica Brnjac je u izjavi novinarima istaknula da Advent u Zagrebu iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju, domaćih i stranih turista, te izrazila zadovoljstvo zbog razvoja cjelogodišnjeg turizma, "što je u skladu sa strateškim smjernicama Vlade".

Zadovoljstvo dolaskom velikog broja gostiju izrazila je i Bienenfeld rekavši kako to govori koliko je zagrebački Advent uistinu fantastičan turistički proizvod.

image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix

Tomašević je u izjavi novinarima rekao kako očekuje da će do kraja godine u Zagrebu biti 20 posto bolji rezultati noćenja i dolazaka gostiju u odnosu na prošlu godinu, a istaknuo je da je ove godine najbogatiji kulturni program te će na Adventu biti više od 100 koncerata, uz brojne izložbe, predstave, koncerte, radionice.

Nakon paljenja prve adventske svijeće, Tomašević, Brnjac i gosti obišli su neke od lokacija Adventa u Zagrebu, na Tomislavcu su otvorili Ledeni Park, a na Trgu Nikole Šubića Zrinskog gradonačelnik je upalio božićnu rasvjetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:41