NAPAD USRED NOĆI

Tročlana banda u Zagrebu naručila taksi vožnju pa taksistu prijetili nožem, ukrali mu auto i pobjegli

Nakon svega pola sata policajci su presreli ukradeni auto u Novom Zagrebu te uhitili dva muškarca i ženu

Ilustracija, policija u Sjevernoj Karolini

 Mark Wilson/Getty Images/Profimedia/Mark Wilson/getty Images/profimedia

Noćašnju vožnju iz noćne more pamtit će zagrebački taksist koji se preko aplikacije odazvao na poziv da dođe na zagrebačke Oranice. Bilo je to oko 2.50 sati kada su se u automobil 46-godišnjeg taksiste, inače državljana BiH s privremenim boravkom u RH, ukrcala dva muškarca i jedna žena.

Nakon 15-ak minuta vožnje, došavši do Ulice Siget u Novom Zagrebu, klijenti u taksiju su tražili vozača da stane. Izašli su van iz vozila te je jedan od muškaraca prišao vozaču i uz uporabu tjelesne snage i prijetnju nožem, izvukao ga vani s vozačeva mjesta.

Tu njegovu nemoć i strah iskoristili su kršitelji zakona te su sjeli u njegov automobil i pobjegli u nepoznato.

Prestravljeni taksist je odmah alarmirao policiju koja je udruženim snagama, svega pola sata od razbojništva i krađe auta, oko 3.20 sati na križanju novozagrebačke Ulice SR Njemačke i Avenije Većeslava Holjevca zaustavila ukradeno vozilo. Policajci su tročlanu bandu okružili i uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, uhitili.

Iz PU zagrebačke kažu da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starih 38 i 23 godine ali i nad 36-godišnjom ženom. Je li im to jedini grijeh s druge strane zakona ili će ih kriminalisti povezati i s drugim djelima, doznat će se po dovršetku istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:02