ODMAH SE JAVIO

Tomašević sjeo u gradonačelničku fotelju i poručio zaposlenicima: Svi koji rade pošteno imat će mjesto

Pozvao ih je da zajedno otvore novo poglavlje koje će označiti pozitivnu prekretnicu za Zagreb
Tomislav Tomašević
 Grad Zagreb

Novi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je službeno od Jelene Pavičić-Vukičević preuzeo vlast, a na stranicama Grada Zagreba objavio je poruku svim djelatnicima.

Pritom je poručio kako će svi koji rade zakonito, pošteno i na dobrobit građanki i građana grada imati svoje mjesto u gradskom sustavu.

Kazao je i kako vjeruje u njihovu profesionalnost i predanost ciljevima stvaranja boljeg života za sve te ih je pozvao da zajedno otvore novo poglavlje koje će označiti pozitivnu prekretnicu za Zagreb.

Njegovo pismo djelatnicima prenosimo u cijelosti:

'Drage zaposlenice i zaposlenici gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova, drage kolegice i kolege,

Obraćam vam se prvi puta kao novi gradonačelnik Zagreba, imajući na umu da se svi zajedno nalazimo u novoj situaciji i na novom početku nakon 20 godina kontinuiteta gradske vlasti.

Otvaramo novo poglavlje u upravljanju gradom Zagrebom u kojem nas čekaju veliki izazovi - stabilizacija financija Grada, Holdinga i povezanih društava, obnova grada nakon potresa, oporavak gospodarstva i društva nakon pandemije koronavirusa; izazovi transformacije upravljačkog modela i ubrzavanje zelene tranzicije. Pred svima nama je zadatak da građanima omogućimo bolju kvalitetu usluga i više podrške kako bismo ova zahtjevna vremena prebrodili zajedno i iz njih izašli jači i bolji, kao ljudi i kao grad.

Vjerujem u vašu profesionalnost i predanost ciljevima stvaranja boljeg života za sve nas. Vjerujem da dijelimo zajedničku želju stvaranja grada 21. stoljeća, otvorenog, pravednog i zelenog grada u kojem su svi građani jednaki.

Moj tim i ja vjerujemo da je prvi preduvjet za ostvarenje navedenih ciljeva stvaranje atmosfere profesionalnosti, kolegijalnosti i uključivosti u samoj gradskoj upravi, gradskim poduzećima i ustanovama. Svi koji rade zakonito, pošteno i na dobrobit građanki i građana grada imat će svoje mjesto u gradskom sustavu.

Ovaj grad počiva na svakom komunalnom radniku, svakom radniku u kulturi, obrazovanju, zdravstvu i sektoru skrbi, svakom službeniku gradske uprave, odnosno svakom od vas koji svakodnevno osiguravate da Grad funkcionira. Kvaliteta života, razvoj i napredak ovog grada ovise o našem zajedničkom radu za kvalitetniji život svih građanki i građana Zagreba.

Danas otvaramo novo poglavlje, i pozivam vas da ono označi pozitivnu prekretnicu u priči ovog velikog, stoljetnog i divnog grada.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 20:32