PROSLAVA PRVOG MAJA

Tomašević otkrio koliko je koštao Gibonnijev nastup u Maksimiru: ‘Kad se ne krade, za sve ima novca‘

Podjela prvosvibanjskog graha je tradicija, naglasio je zagrebački gradonačelnik i dodao da nisu željeli štedjeti na broju porcija

Tomislav Tomašević

 Lucija Ocko/CROPIX

Međunarodni praznik rada, uz besplatan grah, štrukle i zabavni program obilježen je u Maksimiru, gdje je gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio da žele biti primjer pa su podigli plaće radnicima, ali nisu povećali cijene komunalnih usluga.

Ponosan je, rekao je, i što u Zagrebu unatoč inflaciji nisu povećane cijene domova za starije i nemoćne te dječjih vrtića.

Podsjetio je da će od 1. lipnja stariji od 65 godina imati besplatan prijevoz ZET-om, a od ovoga vikenda Zagrepčanke i Zagrepčani besplatan prijevoz Žičarom Sljeme. Istaknuo je i da ove godine grade deset vrtića i škola te kupuju tramvaje koji će uskoro izaći na ulice.

Komentirajući cijenu nastupa Gibonnija i njegovog tima na današnjoj proslavi za koje je Grad izdvojio oko 35.000 eura, Tomašević je rekao da, kad se ne krade, za sve ima novca u gradskom proračunu pa tako i za dostojanstvenu proslavu 1. maja u Maksimiru.

image

Tomislav Tomašević

Lucija Ocko/CROPIX

Upitan kako po njemu ljudi u Zagrebu žive s obzirom na to da ih je puno došlo po besplatnu porciju graha, Tomašević je ocijenio da Zagrepčani u odnosu na sve druge županije žive najbolje.

"U Zagrebu je najveća prosječna i medijalna plaća i najmanji je rizik od siromaštva", rekao je.

Podjela prvosvibanjskog graha je tradicija, naglasio je Tomašević i dodao da ne žele štedjeti na broju porcija. Poručio je da borba za radnička prava mora biti kontinuirana kako bi ona bila bolja.

image

Gibonni

Lucija Ocko/CROPIX

"Osim uvjeta rada koji se trebaju poboljšavati, u ovoj zemlji trebaju se poboljšati i zdravstvene te socijalne usluge i obrazovanje, tako da radnici ne odlaze iz ovoga grada i iz ove zemlje", poručio je Tomašević.

Najveći problem je, kaže, s prekarnim oblicima rada, po kojima je Hrvatska među najgorima u EU, a koji posebice pogađaju mlade, koji su pogođeni i katastrofalnom stambenom politikom.

image

Međunarodni praznik rada u Maksimiru

Lucija Ocko/CROPIX

Vezano za sastavljanje parlamentarne većine, Tomašević je ponovio da Možemo! neće podržati Vladu u kojoj su DP i Most, a podržat će SDP kao oporbenu stranku koja je dobila najviše mandata da se konstituira Sabor.

Na tradicionalnu proslavu 1. svibnja u park Maksimir od jutra su pristizali brojni Zagrepčani i Zagrepčanke, koje je uz besplatne porcije graha i štrukli dočekao i bogat zabavni program za sve generacije, sa zvijezdom Gibonnijem.

Ispred ulaza u park posjetitelje su tradicionalno dočekali SDP-ovci koji su im dijelili crvene karanfile. Sindikalna prvosvibanjska povorka i ove je godine izostala.

image

Tomislav Tomašević

Lucija Ocko/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:19