UVERTIRA U SJEDNICU

Tomašević održao sastanak s predstavnicima stranaka koje su ušle u gradsku Skupštinu

Na današnjem radnom sastanku nije se govorilo o imenima i nisu se dijelili ni skupštinski odbori
 Goran Mehkek/Cropix

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević sastao se u ponedjeljak s predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu Grada Zagreba, piše N1.

Sastanak je bio uvertira za konstituirajuću sjednicu Skupštine na kojoj će se izabrati predsjednik Skupštine, formirati klubovi i sva skupštinska tijela.

Na današnjem radnom sastanku nije se govorilo o imenima, nisu se dijelili ni skupštinski odbori, no morali su se oformiti Mandatno povjerenstvo te Odbor za izbor i imenovanja da bi se mogli mogli potvrditi mandati zastupnika i konstituirati Skupština. Konstituirajuća sjednica Skupština trebala bi se održati 17. lipnja.

- Održan je radni sastanak povodom konstituirajuće sjednice Skupštine koja će vjerojatno biti 17. lipnja. Na sjednici se planira osim izbora predsjednika, izabrati i potpredsjednika, bit će dva iz reda pozicije, dva iz opozicije. Vrlo vjerojatno ćemo izabrati i članove skupštinskih odbora. To je sve što smo zaključili - kazao je nakon sjednice predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

SDP-ov Ivan Račan kratko je medijima poručio da će svi biti obaviješteni kada krenu pregovori SDP-a i Možemo!.

- Naša opcija je sjesti i razgovarati. Naravno da smo usjereni na rješavanje problema - rekao je Račan, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:29