REAKCIJA GRADONAČELNIKA

Tomašević o kaznenoj prijavi protiv njega: ‘Nonsens! Optužuju me za nešto što radim upravo suprotno‘

‘Inzistiram da se gradskim kapacitetima odradi sve što je moguće, umjesto da to rade privatnici‘

Tomislav Tomaseviš

 Damir Krajač/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nazvao je u četvrtak "nonsensom" kaznenu prijavu koju je protiv njega podnijela udruga Ekologija grada Općinskom državnom odvjetništvu zbog gospodarenja otpadom u glavnom gradu.

"Meni je to nonsens jer me optužuju za nešto što radim upravo suprotno. Inzistiram da se gradskim kapacitetima odradi sve što je moguće, umjesto da to rade privatna poduzeća i da za to grad troši velike količine novca", izjavio je Tomašević nakon otvaranja izložbe Floraart na Bundeku.

RTL je objavio da je Tomaševića Općinskom državnom odvjetništvu prijavila udruga Ekologija grada zbog toga što je za skladištenje glomaznog otpada, nakon razlaza s Pripuzom, uzeo privatnu tvrtku. Navode da je kaznenu prijavu dobio i aktualni predsjednik Uprave Holdinga Ivan Novaković

"Ono što znam o tome samo su informacije koje imam iz medija iz kojih sam doznao da postoji kaznena prijava udruge koja se zove Ekologija grada", komentirao je Tomašević informaciju da ga se istražuje.

Za udrugu Ekologija grada rekao da je registrirana "doslovce nekoliko dana nakon što je stupio na gradonačelničku dužnost".

"Optužuju me da nisam koristio kapacitete gradskih poduzeća za zbrinjavanje glomaznog otpada nego sam privremeno unajmio privatna poduzeća", rekao je Tomašević.

Istaknuo je da je postupio "upravo suprotno" te je učinio sve da gradska poduzeća zbrinjavaju glomazni otpad, umjesto da se "konzumira ugovor koji ga je dočekao kada je postao gradonačelnik".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:00