HITNA SANACIJA U TIJEKU

Tijekom noći pukla cijev: Tri zagrebačka kvarta neće imati tople vode do kasnih večernjih sati

Razlog puknuća bila je starost vrelovodne mreže i korozija cijevi

Sanacija vrelovoda, ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Privremeno je obustavljena isporuka tople vode u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice, javljaju iz HEP-Toplinarstva. Radi se na hitnoj sanaciji puknuća vrelovodne cijevi, koje se tijekom noći dogodilo u Ulici Poljski put I. kod kućnog broja 49.

Iz HEP-a očekuju da će se isporuka tople vode normalizirati u utorak tijekom kasnih večernjih sati. Razlog puknuća bila je starost vrelovodne mreže i korozija cijevi, ali također napominju da ona nije bila u obuhvatu revitalizacije vrelovodne mreže i radova koji su se provodili u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba”.

U planu je njena potpuna zamjena tijekom sljedećeg razdoblja provođenja revitalizacija. Radnici HEP-Toplinarstva, dodaju, ulažu maksimalne napore da se puknuće sanira u što kraćem roku, stoga mole korisnike za strpljenje i razumijevanje tijekom radova.

Posjetimo, Zagrebački holding jutros je obavijestio građane o privremenom prekidu opskrbe vodom na Sveticama. Došlo je do puknuća cjevovoda i trenutno je bez vode veći dio potrošača u Ulici Divka Budaka.

Opširnije pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 09:26