TKO JE KRIV ZA OVO?

Sve funkcionira iznad očekivanja, tvrdi Tomašević za odvoz otpada, ali iz Trnskog stižu drugačiji prizori

Građani različitim vrstama smeća sada zatrpavaju spremnike za plastiku i papir, opisuje naš čitatelj iz Novog Zagreba

Tko kontrolira smeće koje se odlaže u spremnike za plastiku i papir, pitaju se čitatelji iz Novog Zagreba

 Privatna arhiva

- Sve funkcionira dosta dobro, iznad očekivanja, a građani se doista drže pravila, pohvalio se zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jutros na press konferenciji dok je opisivao kako je prošao prvi tjedan u kojem se smeće odlagalo i odvozilo po novom modelu. Posebna pravila vrijede za centar grada u kojem su uklonjene kante s ulica, a građani mješoviti otpad ostavljaju na ulici u plavim vrećicama.

- Izdano je samo desetak kazni, bilo je i stotinjak upozorenja, što je za dio grada u kojem živi oko 20.000 ljudi jako malo, rekao je misleći na središte Zagreba.

image

Zeleni otoci u Trnskom prenatrpani su smećem

Privatna arhiva

Međutim, čitatelji tijekom dana Jutarnjem šalju fotografije svojih kontejnera iz različitih dijelova grada iz kojih je vidljivo da je pred Čistoćom još puno posla. Nakon prizora iz Kordunske u kojoj su vrane raznosile otpad pobacan po zelenim otocima, slični prizori stižu iz novozagrebačkog naselja Trnsko.

Kontejneri za plastiku i papir tamo su nakrcani različitim otpadom, a čitatelj koji je fotografije snimio sumnja da se u vrećicama krije i mješoviti otpad.

image
Privatna arhiva

- Šaljem slike kako kod nas u Novom Zagrebu u Trnskom izgleda stanje cesta, parkova i prilaza nakon 1.10 i uvođenja novih ZG vrećica. Izgleda da je sve smeće sad plastika jer su kontejneri s plastikom prepunjeni, pomalo je cinično komentirao čitatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:33