KRVAVI BADNJAK

Sudski epilog incidenta u Ilici: Jasmin Č. (25) osuđen zbog nesvakidašnjeg obračuna, u sudnici se pokajao

Jasmin Č. (25) iz BiH nepravomoćno je osuđen na 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje. U sudnici se pokajao zbog nedjela
 Screenshot RTL

Nesvakidašnji krvavi obračun krhotinom stakla razbijene čaše, u hotelskoj sobi hotela Time u Ilici u srcu Zagreba na Badnjak prošle godine, dobio je sudski epilog. Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen je nepravomoćno na 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje 25-godišnji Jasmin Č. iz BiH pa je nakon četiri mjeseca provedena u pritvoru pušten na slobodu.

Ujedno je oslobođen plaćanja sudskih troškova jer je zbog boravka u istražnom zatvoru izgubio posao u Nizozemskoj, pa bi samim time bila dovedena u pitanje njegova egzistencija. Optužnica je teretila Jasmina Č. za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda 24. prosinca 2020. oko 9.10 sati ujutro na prvom katu hotela u sobi 104.

Nakon svađe s Vedranom M. odlučio se s njim i potući pa je, s ciljem da ga teško ozlijedi, s poda uzeo komad razbijenog stakla kojim je prijatelju zadao ubodno rezne rane po nadlaktici, podlaktici i šaci. Ozlijeđeni mladić, koji je toga dana prekršio zaštitnu mjeru covid samoizolacije, sjurio se liftom u prizemlje ne bi li potražio pomoć te je otrčao do izlaza na Ilicu, gdje se srušio naočigled nekolicine osoba, dok je njegov cimer otišao do ugostiteljskog objekta gdje ga je policija uočila i uhitila, a to je snimila televizijska kamera RTL-a.

- Kajem se zbog svega, obećavam da tako nešto više neću učiniti. Povod sukoba bio je to što sam pustio Vedrana da odspava u mojoj sobi, koju sam ja platio za tu noć. Probudio sam ga da plati prenoćište. I djelatnik s recepcije htio je ući u sobu jer je želio da on plati noć koju je prespavao. Najviše mi je žao što sam zbog uhićenja izgubio posao u Nizozemskoj. U Hrvatskoj nisam osuđivan, pa molim sud da moje priznanje kaznenog djela te neosuđivanost uzme u obzir prilikom određivanja kazne - rekao je u sudnici optuženi Jasmin Č.

Prema zakonu, prijetilo mu je od šest mjeseci do pet godina zatvora, ali je stav suda da se u njegovu slučaju svrha kažnjavanja može postići uvjetnom osudom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:59