RIJEČ GRAĐANA

'ŠTO JE ZADNJE ČUO TERORIST U ZAGREBU? KARTE NA PREGLED!' Val urnebesnih provala na vijest o naoružavanju ZET-ovaca!

 CROPIX, TWITTER

Prijedlog je Udruge sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a da kontrolori nose oružje naišao je na široku reakciju javnosti.

Podsjećamo, Jutarnji je u subotu pisao kako će Sindikat će predložiti dvije mogućnosti u cilju bolje zaštite radnika - prva je kontrola karata uz pratnju licenciranih zaštitara ili policajca u civilu, a druga je polaganje za zaštitarski ispit samih ZET-ovih kontrolora. Naime, zakon o privatnoj zaštiti navodi da zaštitari imaju pravo nositi i koristiti propisane vrste kratkog vatrenog oružja kada vrše neposrednu zaštitu osoba, što će stupiti na snagu ako im Holding odobri prvi prijedlog. Kada bi prošao prijedlog o tome da kontrolori mogu položiti zaštitarski ispit, morali bi dobiti odobrenje policijske uprave s kojom već raspravljaju o mogućim radikalnim promjenama.

Naravno, građani su ovaj prijedlog dočekali na nož, a posebno su inspirirani bili korsnici Twittera koji su na svojim profilima s hashtagom #ZET objavili dosta duhovitih statusa. Mi vam prenosimo neke od najboljih.

Za početak, evo jednog ozbiljnog, od Bojana Glavaševića, pomoćnika ministra Predraga Matića. Najblaže rečeno, nije bio pretjerano oduševljen idejom









Neki korisnici poslužili su se zanimljivim ilustracijama...









Neke je ovo podsjetilo na kultnog "Prljavog Harryja"









Ima i onih koji su počeli smišljati viceve....









... pa predložili poslovne poteze u skladu s novom politkom.









Jedan dio je inspiraciju pronašao u kultnim vesternima Sergia Leonea.









Neki su ironizirali poznatu krilaticu američkih boraca za pravo na nošenje oružja.









A ima prijedloga kako pružiti kartu na pregled...









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:40