‘SVIRAO SAM TIGROVIMA, GRATIS‘

Škoro kritizirao Tomaševića zbog Blage Zadre, a na debati nije znao reći kojom je postrojbom zapovijedao

‘Zapovijedao je obranom Borovog Sela. Sto, sto i šestom… Ne znam‘, priznao je čelnik Domovinskog pokreta
Miroslav Škoro
 N1

Još jedno sučeljavanje kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, Tomislava Tomaševića i Miroslava Škore, prošlo je prilično burno. Voditeljica N1 televizije Nataša Božić Šarić kandidatima je postavljala i neka individualna pitanja, na koja ovi baš i nisu znali odgovor.

Škoru je, tako, pitala kojom je postrojbom zapovijedao Blago Zadro, na što se ovaj smeo iako je u više navrata Tomaševiću spočitavao što je, kako tvrdi, rezignirano napustio sjednicu Gradske skupštine kad je na dnevni red došla točka o proglašenju Zadre počasnim građaninom Zagreba, što Tomašević negira i tvrdi da ga i prije tog glasanja nije bilo u dvorani.

- Zapovijedao je obranom Borovog Sela. Sto, sto i šestom… Ne znam, ne znam sve postrojbe napamet. Pitat ćemo Stipu Mlinarića, rekao je Škoro referirajući se na svog stranačkog kolegu koji je bio na vukovarskom ratištu.

Voditeljica ga je zatim zamolila da nabroji tri zagrebačke ratne postrojbe, ali Škoro se ni tu nije najbolje snašao.

- Znam da postoje zagrebački Tigrovi. Nisam vojni stručnjak, znam kako se zovu gardijske brigade. Znate, puno puta sam svirao za njih, i to gratis, pohvalio se.

Voditeljica mu je potom otkrila da je na prvo pitanje ispravan odgovor 3. bojna 204. vukovarska brigada.

Njegov protukandidat smeo se, pak, na pitanju o najvrednijem europskom projektu u glavnom gradu.

- Možda ZET-ov ili Zoološki vrt. Znam da je dosad bio rotor na Remetincu, ali to je završeno, kazao je Tomašević.

Voditeljica mu je kazala da je najvredniji EU projekt u Zagrebu Centar za translacijsku medicinu na Srebrnjaku, na što je Tomašević kazao: - Ako gledamo Srebrnjak kao gradsku bolnicu, onda da.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:28