POMOĆ STARIJIMA

Škare Ožbolt: Stvoriti uvjete za privlačenje investitora za gradnju domova za starije

Svaki umirovljenik s nižim mirovinama bi dobio 500 kuna na karticu svaki mjesec, koje mora potrošiti u tom mjesecu
Vesna Škare Ožbolt
 Bruno Konjevic/Cropix

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt u ponedjeljak je istaknula problem nedostatka i visokih cijena domova za starije osobe te ustvrdila da Zagreb treba stvoriti uvjete za privlačenje investitora koji će graditi domove za treću životnu dob.

Škare Ožbolt, koja je danas posjetila dom za starije osobe "Rosenberg" u Zagrebu, poručila je da će tako izgradnja novih domova osigurati smještaj za veći broj ljudi i smanjiti cijenu smještaja koja je za umirovljeničke prilike previsoka.

Upoznala je umirovljenike s uvođenjem Zagrebačke kartice prema kojoj bi svaki umirovljenik s nižim mirovinama dobio 500 kuna na karticu svaki mjesec, koje mora potrošiti u tom mjesecu na proizvode i usluge zagrebačkih obrtnika, kulturnih i sportskih događanja, koji se inače financiraju iz gradskog proračuna.

"Na taj će se način poboljšati život umirovljenika, podići razvoj sporta, kulture i obrtnika, a novac ponovno vratiti u gradski proračun", zaključila kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Škare Ožbolt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 12:36