ZAGREBAČKI NOĆNI CENER

ŠESTO IZDANJE POPULARNE UTRKE Startni brojevi rasprodani u samo osam sati, trčat će i Boris Jokić, Gordan Maras, Ana Stunić, Mak Vejzović...

Noćni cener 2014.
 Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački noćni cener, utrka na 10 kilometara koja se održava u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u nedjelju ima svoje šesto izdanje. Da je riječ o najomiljenijoj gradskoj utrci u Hrvatskoj, potvrđuje podatak da su startni brojevi rasprodani u samo osam sati pa će tako u centru Zagreba trčati čak 2500 natjecatelja.

Sama utrka starta u 19 sati na Zrinjevcu, a natjecatelji će trčati tri kruga Amruševom, Palmotićevom, Jurišićevom, Trgom bana Jelačića, Ilicom, Trgom Republike Hrvatske, Primorskom i Prilazom Djure Deželića, a cijelo to vrijeme u centru grada vrijedit će posebna regulacija prometa. Zagrebački cener, osim po natjecateljima, poseban je i po navijanju koje predvode Zagreb Runnersi, najveća trkačka skupina u Hrvatskoj, a u nedjelju će im se pridružiti i kolege iz Srbije te drugih dijelova Europe.

Osim profesionalnih i rekreativnih trkača, na utrci redovito sudjeluju i brojne osobe iz javnog života, poput Lade Tedeschi, Borisa Jokića, Gordana Marasa, Slavena Dobrića, Maka Vejzovića, Ane Stunić i mnogih drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:29