VODITELJ U HOLDINGU

Šef Čistoće prima bruto plaću od 26 tisuća kuna i još 5.000 za stan i režije: ‘Ovi napadi su dokaz da dobro radim‘

Iako se iz Holdinga nisu mogle dobiti reakcije na objavljeni Vićev ugovor zasad se čini da je riječ o aneksu

Tomislav Tomašević i Davor Vić

 Darko Tomas/Cropix

Davor Vić, voditelj podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga, uz plaću od 26.000 kuna bruto, prima i gotovo 5.000 kuna za najam stana i režije u Zagrebu.

Pokazuje to njegov Ugovor o radu koji je na sjednici Gradske skupštine u četvrtak donio HDZ-ov gradski zastupnik Mario Župan.

U dokumentu stoji, kako je u svom obraćanju ustvrdio Župan, da je Holding sklopio aneks ugovora s voditeljem Čistoće Vićem da uz 26.000 kuna bruto plaće dobije službeni automobil i 4.500 kn za najam stana te još 500 kuna za režije. Inače, Davor Vić, koji je postao direktor Čistoće u studenom lani, došao je iz Osijeka gdje je donedavno bio na čelu osječke komunalne tvrtke Unikom, u Osijeku mu živi obitelj, a potpredsjednik je i osječkog ogranka SDP-a. Prema Županu, direktor gradskih poduzeća ne može imati iste povlastice kao saborski zastupnik, odnosno tzv. "naknadu za odvojeni život".

- A on svaki četvrtak odlazi službenim autom u Osijek. Plaća li on uopće porez i prirez u Zagrebu? Uz doprinose to je još 8.000 kuna. Na web stranicama u Osijeku stoji da je on i dalje potpredsjednik gradskog SDP - a – nabrajao je Župan dodajući da je Vićev Ugovor o radu na njegovu adresu “došao poštom”.

Taj je detalj nasmijao gradonačelnika Tomaševića koji mu je rekao "da ne laže da je to dobio poštom".

- Dobit ćete odgovor od Holdinga jer to nije u mojoj nadležnosti. I sami ste mi ovdje govorili da voditeljima povećamo plaće jer inače nećemo dobiti dobar kadar - odgovorio mu je gradonačelnik aludirajući na nedavnu izjavu Župana da direktori gradskih tvrtki imaju premale plaće u odnosu na realni sektor.

Iako se iz Holdinga nisu mogle dobiti reakcije na objavljeni Vićev ugovor zasad se čini da je riječ o aneksu koji kompanija zakonski može odobriti svom zaposleniku. Pritom taj aneks nije "naknada za odvojeni život" koju su, podsjetimo, koristili pojedini saborski zastupnici, kao šef SDP-a Peđa Grbin (iako je sa suprugom živio u Zagrebu), nego stavka Ugovora o radu koju je zaposlenik dogovorio s poslodavcem.

U Gradskoj je skupštini u četvrtak bio i prozvani Davor Vić koji je za medije nevoljko komentirao svoj ugovor o radu. Istaknuo je da su to njegovi privatni podaci i “da ne podržava da se bilo čiji ugovor ovako javno objavljuje”. Demantirao je navode Župana.

- Radim u Zagrebu i tu plaćam prirez jer tu imam prijavljeno boravište. Djeca su mi u Osijeku i tamo im plaćam vrtić. Svaki petak, nakon posla, odlazim u Osijek svojoj obitelji – naveo je Vić.

Dodao je i da su ovakvi napadi na njega pokazatelj da dobro radi svoj posao.

- Mi sada raštimavamo jedan sustav. A to je sustav s ljudima koji se bave ovakvim stvarima. Ova stvar s ugovorom o radu nije inicijativa gospodina Župana, znam tko je to napravio i to je očito, ali navikao sam na ovakve stvari i to me ne impresionira, samo pokazuje da dobro radim svoj posao – rekao je Vić novinarima ne želeći otkriti identitet onoga na koga sumnja da je njegov Ugovor iz Holdinga proslijedio HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:52