ISPRED MEDICINE

Šatori na Šalati uznemirili su neke Zagrepčane, doznali smo zašto su postavljeni ondje

Šatori se planiraju koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata te sadrže poljske stolove i klupice
 Goran Mehkek/Cropix

"Postavljeni su šatori ispred Medicinskog fakulteta na Šalati. Izgledaju zastrašujuće. Da li je to zbog korone?", javila se jedna naša čitateljica, koja nam je danas postavila slično pitanje kao i još nekoliko Zagrepčana.

Pomisao da se u Zagrebu postavljaju dodatni šatori zbog pandemije očito kod mnogih izaziva jezu.

Međutim, petnaest polja šatora tipa M70 Hrvatska je vojska ispred zagrebačkog Medicinskog fakulteta nedavno postavila za prehranu studenata jer je zgrada menze teško stradala u potresu, te je u tijeku njena obnova.

I sam je fakultet, naročito njegova stara zgrada, pretrpio znatna oštećenja. Šatori se planiraju koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata te sadrže poljske stolove i klupice.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Ipak, studenti već neko vrijeme pohađaju nastavu online. I šatori se ne koriste.

Mario Cvek iz Ureda za stalno medicinsko usavršavanje Medicinskog fakulteta rekao nam je što onda tu zapravo rade.

- U potresu su stradali menza i restoran čija se obnova sada intenzivno provodi. Šatori su postavljeni u slučaju da nastava opet bude u normalnom ritmu, kada za to budu uvjeti vezano za epidemiološke mjere. Šatori su grijani i s rasvjetom i u njima se može i fizički održavati dio nastave. A zašto su postavljeni ovih dana? Pa čekaju studente, ako se situacija promijeni na bolje da budemo spremni za nastavu - rekao je Mario Cvek.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Inače, pripadnici Hrvatske vojske postavili su više od 60 šatora za trijažne postupke, odnosno za pružanje logističke pomoći zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj, uz to i nekoliko vezano za potrebe nakon potresa.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:38