BIZARAN INCIDENT

Radnik u bageru okrenuo kran i skršio tramvaj u Zagrebu: ‘Staklo je letjelo posvuda, žena do prozora se tresla‘

Incident se dogodio oko 15 sati kada se tramvaj broj osam vozio od smjera Draškovićeve stanice prema Traumatologiji

Bager se kranom zabio u tramvaj

 Bruno Gazibara/s.r./

- Vozila sam se u osmici i sjedila na prvom sjedalu do prednjih vrata. U jednom trenutku začuo se veliki udarac i staklo je letjelo posvuda. Kasnije sam tek shvatila kako je bager okrenuo kran kojim je lupio u tramvajsko staklo i tako ga razbio, opisuje nam putnica tramvajske linije broj osam kako je to izgledalo u utorak, oko 15 sati, na križanju Jurišićeve i Draškovićeve ulice kada se dogodio ovaj nesvakidašnji incident.

Naime, u utorak je na tramvajskoj liniji broj osam bager, koji je tada radio na križanju Jurišićeve i Draškovićeve ulice, neopreznim okretom krana razbio prozorsko staklo tramvaja u kojem su u tom trenutku bili putnici. Staklo se od siline udarca raspršilo po putnicima tramvaja te odgurnulo ženu koja je stajala pokraj prozora koji je udario bager.

image

Bager kranom skršio tramvaj

S.r./
image

Bager kranom skršio tramvaj

S.r./

- Pokraj prozora koje se razbilo stajala je žena koja je ostala u šoku, nakon udarca joj je pao mobitel, sve se dogodilo u trenutku, govorni nam putnica.

Tramvaj broj osam, koji inače prometuje u pravcu Mihaljevac – Zapruđe, zatekli smo par sati nakon nesreće kako stoji na ZET okretištu Maksimir. Tamo je, prema riječima jednog od vozača stajao te čekao dolazak policije. Staklo koje je razbijeno je ono na prvom ulazu, točnije prozorsko staklo odmah iza vozača. Razbijeno staklo se od udarca raširilo po prvim sjedalima i podu tramvaja. Također se na podu nalaze i veliki komad odlomljenog stakla.

image

Bager kranom skršio tramvaj

S.r./
image

Bager kranom skršio tramvaj

S.r./

Kroz razgovor s jednim od ZET-ovih vozača i s jednom putnicom, koja se u tome trenutku vozila na spomenutoj liniji, doznajemo kako se ovaj incident dogodio oko 15 sati kada se tramvaj broj osam vozio od smjera Draškovićeve stanice prema Traumatologiji.

Prolazeći pokraj križanja na kojem se izvode radovi, tramvaj je prošao pokraj bagera čiji je vozač u neopreznosti okrenuo kran bagera prema tramvaju koji je bio pun putnika te tako razbio staklo.

- Ta žena koja je stajala pokraj prozora ostala je u šoku, kao i ja. Pao joj je mobitel i počela se tresti. Jedna joj je gospođa odmah prišla i pripomogla. Skinuli su joj jaknu kako bi vidjeli da je sve u redu, dodaje putnica tramvaja.

Kako neslužbeno doznajemo ozlijeđenih, na svu sreću, nema. Ljudi koji su se toga trenutka zatekli u tramvaju su zbog siline udarca i zvuka koji je odjeknuo tramvajem ostali u šoku. Kako govori jedna putnica, sve do dogodilo u trenutku, brzo.

image

Šteta na tramvaju

Bruno Gazibara/
image

Šteta na tramvaju

Bruno Gazibara/

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:04