IMALI ONLINE NASTAVU

Puknuta cijev sanirana, učenici se vratili u školu: ‘Hit dana nam je ‘struja struji, a Titanik-gimnazija radi‘‘

To su bile litre i litre vode u minuti i da nije bio radni dan, voda bi natopila cijelu školu, kaže ravnateljica I. gimnazije

Ravnateljica zagrebačke I. gimnazije Dunja Marušić Brezetić

 Boris Kovacev/CROPIX

Tjedan dana nakon puknuća cijevi za oborinske vode u novozagrebačkoj školskoj zgradi koju pohađa oko tisuću učenika Prve gimnazije i Gimnazije Tituša Brezovačkog, od četvrtka su svi učenici ponovno na nastavi u školi. Prošloga četvrtka je, podsjetimo, uslijed jake kiše došlo do puknuća cijevi u zidu. Poplavljene su prvo dvije učionice na drugom katu zgrade, a potom se voda počela slijevati do prizemlja, odnosno porte, gdje je glavni HEP-ov električni ormarić. Struja je isključena, učenici i zaposlenici evakuirani, a nastava je četiri dana organizirana online.

- Hit dana nam je ‘struja struji, a Titanik-gimnazija radi‘, šali se ravnateljica I. gimnazije Dunja Marušić-Brezetić, nakon što je prošloga tjedna svjedočila snažnom prodoru vode u dvije učionice, dva kabineta i portu.

image

Poplava u zagrebačkoj I. gimnaziji

Boris Kovacev/CROPIX

- Sad je sve u redu, samo da se ne ponovi. Luda je sreća što je do poplave došlo dok smo bili u zgradi. Da se to dogodilo tijekom noći ili vikenda, sigurna sam da bismo bili evakuirani na dulje vrijeme i morali bismo potražiti drugu lokaciju za rad - kaže ravnateljica.

Iz zida na drugome katu zgrade voda je doslovce liptala, opisuje.

- To su bile litre i litre vode u minuti i da nije bio radni dan, voda bi natopila cijelu školu. Više nema prodiranja vode, niti kapanja, zamijenjena je cijev za oborinske vode, a kamerom su snimljene i sve ostale odvodne cijevi. Ovlašteni ispitivač-električar nekoliko dana nije dozvolio da se upali struja, no od srijede popodne imamo struju u gotovo cijeloj zgradi, osim dijelovima koji su bili izravno pogođeni vodom - kaže ravnateljica.

Po njezinoj procjeni, šteta nije velika. Bit će potrebna zamjena parketa i linoleuma u nekim prostorijama, a najveći je trošak promjena cijevi. Električni uređaji nisu oštećeni, u zgradi ponovno imaju internet, radi i školsko zvono.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:02