DRAMA U ZAGREBU

Puknula žica pod naponom i proletila kroz prozor tramvaja: ‘Po nama su padale krhotine stakla‘

Vozač tramvaja došao je do mene i starijeg suputnika vrlo brzo i pružio nam pomoć. Ozljeda, srećom, nije bilo, kaže putnica

puknuće naponskog voda na okretištu Zapruđe

 snimio čitatelj

"Sjedila sam, gledala kroz prozor i odjednom uočila žicu kako leti prema prozoru tramvaja", ispričala je jedna od putnica ZET-ovog tramvaja pred čijim je očima kroz prozor tramvaja proletio vod.

Oko 14 sati, u tramvaju broj 8 koji se kreće iz smjera Mihaljevca prema Zapruđu, došlo je do puknuća naponskog voda, dijela koji povezuje tramvaj i elektrificiranu žicu nad tramvajem.

image

puknuće naponskog voda na okretištu Zapruđe

snimio čitatelj

"Pri silasku s Mosta mladosti, na okretištu Zapruđe, vod je velikom brzinom razbio prozor. Sjedila sam na svom mjestu, nisam ni čula da je nešto puklo, odjednom sam vidjela krhotine stakla. Podosta stakla je palo na starijeg gospodina nasuprot mene, na mene nešto manje, no u trenutku nisam uopće ni stigla reagirati i ustati", objasnila je putnica iz tramvaja koja je sjedila pored prozora koji je razbio vod.

image

puknuće naponskog voda na okretištu Zapruđe

snimio čitatelj

Prepričala je da je vozač tramvaja došao do nje i starijeg suputnika vrlo brzo te im pružio pomoć. Ozljeda, srećom, nije bilo.

Korisnici ZET-ovih linija 7 i 8 ubrzo su obaviješteni o nemogućnosti korištenja tih tramvajskih linija, a u službu su uvedeni gradski autobusi.

image

puknuće naponskog voda na okretištu Zapruđe

snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:02