GNJEV U SESVETAMA

‘Prošlo je osam dana od nevremena, a pogledajte gdje stoji naš krov. Ovo je opasno po život!‘

Predstavnik stanara javio se Uredu gradonačelnika koji mu je rekao da je predmet proslijeđen vatrogascima jer se radi o hitnom slučaju

Krov zgrade

 Privatna Arhiva/

U zagrebačkim Sesvetama, točnije u Selčinskoj ulici 6, stanarima je olujno nevrijeme 19. srpnja u potpunosti uništilo krov zgrade. Dio limenog krova se odlomio, a onda ga je vjetar pomaknuo na drugi dio zgrade, gdje je zapeo iznad ulaza u trgovinu koja se nalazi u prizemlju. Nakon osam dana, predstavnik stanara Darko Klasić kaže kako još uvijek ništa nije poduzeto kako bi se krov sanirao.

- Kad je bila oluja, zafrkalo je krov. Odmah sam zvao vatrogasce i nisam ih mogao dobiti, normalno zbog hrpe intervencija. Zatim sam kontaktirao policiju koja je napravila zapisnik i također ih zvala. Drugi dan sam stupio u kontakt s vatrogacima i rekli su mi da stavim neki karton i ispišem obavijest upozorenja da pada lim s krova. Ja sam to napisao i rekli su mi da smo prvi prioritet. Krov nam je koma, ali do dana današnjeg nitko nije došao - tvrdi Klasić.

image

Krov zgrade

Privatna Arhiva/
image

Krov zgrade

Privatna Arhiva/

U srijedu je poslao email Uredu gradonačelnika u kojem je opisao situaciju i zaprimio odgovor da je proslijeđeno vatrogascima jer je to hitan slučaj. Danas su u popodnevnim satima stigli vatrogasci i poslikali situaciju.

- Dečko koji je došao bio je korektan, pogledao je i rekao da će raditi prema prioritetima - objasnila je Gordana Rusak, zastupnica u Gradskoj skupštini koja je obavijestila medije o situaciji.

Predstavnik stanara Darko Klasić vjeruje da su još uvijek u opasnosti, a jedino što se u međuvremenu radilo na krovu je kad je tvrtka koja će im raditi krov postavila najlon. U međuvremenu, sljedeće nevrijeme ga je maknulo i jedna vertikala je procurila do drugog kata.

image

Zapisnik policije

Privatna Arhiva/

Stanarka Gordana Svaguša nezadovoljna je situacijom i boji se da ne dođe do nesreće, ako krov padne na građane koji idu u trgovinu, stanare ili djecu koja se igraju u blizini.

- Žalosno je i meni neshvatljivo da nitko nije prišao zgradi. Krov je cijeli sfrkan, tu se djeca igraju jer je u blizini igralište. To je opasno po život, a nitko nije ni prišao, zvala sam i 112. Ona sljedeća nevremena su mogla odnijeti taj već oštećeni krov, moglo je doći do žrtva. Nitko nije poduzeo ama baš ništa, meni je to van svake pameti - požalila se Svaguša.

image

Krov zgrade

Privatna Arhiva/
image

Krov zgrade

Privatna Arhiva/
image

Krov zgrade

Privatna Arhiva/
image

Krov zgrade

Privatna Arhiva/
image

Krov zgrade

Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:05