POPUNILI ‘ZICER‘

Proširuje se startup inkubator na Velesajmu: ‘Iz europskih fondova osigurali smo milijune‘

Vrijednost investicije iznosi 167,5 milijuna kuna, a završetak radova se očekuje u rujnu 2023. godine, kaže direktor Frane Šesnić
Frane Šesnić, šef Zagrebačkog inovacijskog centra Zicer.
 
 Davor Pongracic/Cropix

Grad Zagreb planira proširenje prostorija poduzetničkog inkubatora ZICER-a (Zagrebačkog inovacijskog centra) smještenog na Velesajmu vrijedno 167,5 milijuna kuna, od kojih 88 milijuna čine bespovratna sredstva iz EU fondova. Iz Grada kažu da je trenutno u tijeku priprema dokumentacije za pokretanje javne nabave, a završetak radova najavljuju za rujan 2023. godine.

- Prostor se proširuje jer je došlo do ispunjenja kapaciteta na prvom katu Paviljona 12 na Zagrebačkom velesajmu – govori nam Frane Šesnić, direktor ZICER-a. Dodaje da trenutno u objektu ZICER-a ima mjesta za 400 inovativnih ljudi zaposlenih u startupovi koji se tamo nalaze, a nakon radova očekuje udvostručenje toga broja.

image
Cijeli jedan kat 12 paviljona na Velesajmu već je pun startup tvrtki
Biljana Blivajs/Cropix

U sklopu radova predviđena je obnova ovojnice zgrade, a na krov površine 7000 m2 postavit će se solarne ćelije. Prema novom planu gradske vlasti su na korištenje ZICER-u dali cijeli Paviljon 12.

Prvi kat dvanaestice ispunjen je mnoštvom kućica bez stropa koje su zapravo uredi i laboratoriji mnoštvu startup tvrtki. U njima se rađaju i razvijaju ideje, a za prezentaciju i raspravu o istima namijenjena je staklena konferencijska dvorana. Čak se tamo nalazi i maleno dječje igralište za slučaj da je radnik prisiljen povesti dijete na posao.

Ako je suditi po riječima Šesnića, takav interijer mogao bi se preslikati u prizemlje.

- Tamo će se također nalaziti uredski prostori, laboratoriji i konferencijska dvorana – potvrđuje Šesnić.


Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 14:16