PRISJELA MU ZABAVA

Procurila snimka karaoka u ZG Holdingu! Oglasio se i direktor koji ih je organizirao, dao je ostavku

Proslave uspješnih projekata ili radosnih događaja najmanje je što se može pružiti zaposlenicima, brani se Jurić
Tomislav Jurić
 Damir Krajac/Cropix

Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga podnio je 7. lipnja prijavu Upravi Zagrebačkog holdinga (ZGH) protiv direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova Tomislava Jurića, u kojoj su iznijeli niz ozbiljnih optužbi na njegov rad.

Sindikat je u prijavi naveo da Jurić "koristi službenu opremu TV studija za organiziranje karaoka, svakodnevno vrijeđa zaposlenike, uživa u alkoholu u službenim prostorijama službe te da njemu bliski ljudi potajno fotografiraju i snimaju zaposlenike". Također, zbog sumnje da koristi opojne droge, tražili su da ga se podvrgne testu.

Tportal je u međuvremenu objavio nekoliko snimki iz kojih je jasno da je Jurić organizirao karaoke u prostorijama Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga na Autobusnom kolodvoru. Snimke su nastale u nekoliko navrata tijekom 2018. i 2019. godine.

Jurić je u odgovoru Tportalu potvrdio kako je organizirao karaoke, a nešto kasnije postalo je jasno i da je podnio ostavku na mjesto direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova.

- Mogu istupiti isključivo kao fizička osoba, što i činim, a razumijem vaš novinarski interes jer sam i sam bio novinar. No, dopustite da kao profesionalac probleme rješavam unutar kuće i u skladu sa svim pozitivnim protokolima koji su tamo uspostavljeni.

Razumijem ovaj model iznenadnoga pritiska, sve je to sastavni dio ovog posla, no nakon toliko iskustva naučio sam da se poslovne situacije ne raspravljaju putem medija.

Za ekipu koja je građanima Zagreba na usluzi 24 sata dnevno, a takva je glavnina, od onih na cestama do onih koji u ovom Centru rad nisu prekidali niti tijekom najvećih kriza i katastrofa, imam samo riječi hvale.

Proslave uspješnih projekata ili radosnih događaja, a takvih je u ovom poslovnom okruženju bilo mnogo, najmanje je što im se može pružiti. Nikome time nije pričinjena šteta i mislim da je sretan poslodavac koji okuplja tim i nakon radnog vremena, poručio je Jurić.

Slučaj je komentirao i Zagrebački holding, a iz njihovog očitovanja je postalo jasno da je Jurić podnio ostavku na svoju funkciju.

- Svi zaposlenici Zagrebačkog holdinga d.o.o dužni su poštivati odredbe Etičkog kodeksa ZGH koji je dostupan na internetskoj stranici ZGH, poštivati obveze koje proizlaze iz ugovora o radu kao i pozitivne propise Republike Hrvatske. Niti jedno od ponašanja na radnom mjestu koje navodite u upitu, poslodavac ne dozvoljava. Vezano za prijavu koju navodite, gospodin Tomislav Jurić je tijekom postupka utvrđivanja istinitosti navoda iz nje, podnio ostavku na mjesto direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničke poslove. Ujedno mu prestaje I radni odnos u Zagrebačkom holding d.o.o, što je i sam predložio', stoji u priopćenju Holdinga, prenosi Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:23