PRAVAC ZATVOR

Primitivan ispad na Trgu bana Jelačića: ‘Pišat ću ovdje dotepenec, šiptaru! Ubit ću te! Ja sam BBB‘

Bojan V. dobio 10 mjeseci: ‘Kajem se. Od izlaska iz zatvora uredno živim. Bavim se folklorom i družim se s drugim nacionalnostima‘

ilustracija

 Zeljko Puhovski/Cropix

"Pišam i pišat ću gdje hoću! Ovo je moj grad!" - drsko je vikao Bojan V. (43) suvlasniku biljne ljekarne A.K. u srcu metropole nakon što ga je upitao što to radi te da u blizini ima Gradsku kavanu, hotel Dubrovnik i javni WC. Kratka poduka odvijala se u pola bijela dana kod kućnog broja 15. Trga bana Josipa Jelačića, no 43-godišnjak je bio nezadovoljan upozorenjem pa je nastavio čovjeka vrijeđati: "Kaj ti očeš? Dotepenec! Dobro znam koji si. Ubit ću te šiptaru! Ja sam Bad Blue Boys i sad ćeš imati sve BBB iza sebe koji će te naći i ubiti smrdljiva šiptarčino!"

Šokiran ponašanjem A.K. se povukao prema ljekarni te uzeo mobitel u ruke da pozove policiju na što mu je Bojan V. ponovio prijetnje, a ženu koja je toga trenutka izašla iz ljekarne nazvao je "albanskom ku*vom".

Zbog primitivnog ispada praćenog prijetnjama smrću prepunima mržnje, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Bojan V. je osuđen na 10 mjeseci zatvora te mora platiti i 200 eura sudskih troškova.

U sudnici je priznao krivnju i svalio ju na popijeni alkohol toga dana.

-Točno je to što je državno odvjetništvo tereti i kajem se. Bio je to splet glupih okolnosti koje su se dogodile i moje nepotrebne reakcije na te okolnosti. Taj dan sam bio pijan, a inače, 14. lipnja 2023. sam bio izašao iz zatvora sa izdržavanja druge kazne. I od tada do ovog događaja na Trgu živio sam uredno, nisam ulazio u sukobe sa zakonom, radio sam i nisam pio. Nastojao sam se dovesti u red. Inače sam često u kontaktu s ljudima druge nacionalne pripadnosti jer se bavim folklorom. Evo, i sada sam u zatvoru u ćeliji bio s dvije osobe albanske nacionalnosti – rekao je u svoju obranu Bojan V. ponovivši ispriku zbog počinjenog.

Za sud je postupao s izravnom namjerom jer je imao za cilj zastrašivanje i uznemiravanje žrtve, a djelo je počinio iz mržnje zbog nacionalne pripadnosti žrtve kaznenog djela. Kao otegotnu okolnost radi čega mu je izrečen bezuvjetni zatvor sud je uzeo u obzir njegovu raniju višestruku kažnjavanost zbog kaznenih djela s elementima nasilja koje očito u dovoljnoj mjeri na njega nisu utjecale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 15:24