PROFESOR BALTHAZAR

Pratite dodjelu nagrada za 239 zagrebačkih učenika: Prvo mjesto na državnom nosi 2000 kn!

Ove godine nagrada se dodjeljuje drugi put, i to učenicima i mentorima za rezultate ostvarene u prošloj školskoj godini.
Dodjela nagrada 2019. godine odražana je u KD Vatroslava Lisinskog
 Goran Mehkek/Cropix

Danas će 239 učenika i 186 mentora primiti nagradu "Profesor Balthazar". Riječ je o novčanoj nagradi za izvrsnost učenika i nastavnika-mentora iz osnovnih i srednjih škola Zagreba, koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Ove godine nagrada se dodjeljuje drugi put, i to učenicima i mentorima za rezultate ostvarene u prošloj školskoj godini. Za prvo osvojeno mjesto na državnom natjecanju učenici i mentori dobit će 2000 kuna, za drugo mjesto 1500 kuna, a treće im donosi iznos od 1000 kuna. Grad je ukupno izdvojio 800 tisuća kuna.

Nagradit će se i učenici glazbenih škola koji su na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojili prva tri mjesta u nastupima komornih sastava. Za prvo mjesto učenici i mentori dobivaju iznos od 3000 kuna, za drugo 2500, a treće 2000 kuna.

Kako poručuju iz Grada, novčani iznosi bit će uplaćeni na račune škola. Ako učenik nastupa kao dio tima (komorni sastavi) ili ima više mentora, ukupan iznos novčane nagrade dijeli se na broj učenika odnosno mentora.

Učenici iz 46 redovnih i dviju glazbenih osnovnih škola Zagreba na državnim su natjecanjima osvojili ukupno 44 prva mjesta, 37 drugih mjesta te 33 treća mjesta. Učenici iz 21 redovne i četiriju glazbenih srednjih škola Grada Zagreba osvojili su na državnim natjecanjima 50 prvih mjesta, 51 drugo mjesto te 55 trećih mjesta. Dodjela nagrade "Profesor Baltazar" održat će se na daljinu, odnosno online, 26. ožujka u 12.30 sati, a emitirat će se uživo putem službene Facebook stranice i Youtube kanala Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:33