PREDOVAN IZ BM 365

Potpredsjednik zagrebačke Skupštine: ‘Najava da će savjetnik Lovrić dobiti otkaz je monstruozna‘

‘Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet za Ivicu Lovrića kaže da mu je bolje da šuti i da se pokrije ušima. To je nedopustivo‘

Nenad Predovan

 Damir Krajac/Cropix

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine iz stranke Bandić Milan 365 (BM 365) Nenad Predovan u srijedu je ""monstruoznom" nazvao najavu iz Gradske uprave da će član te stranke Ivica Lovrić, bivši pročelnik za obrazovanje i sadašnji savjetnik, dobiti otkaz.

"Poslodavac daje zadaće svojim zaposlenicima, kontrolira izvršenje, ocjenjuje ih za izvršenje i sankcionira, a ne najavljuje javno i glasno da se procedura provodi radi jednog čovjeka koji treba dobiti otkaz", istaknuo je Predovan na konferenciji za novinare.

Predovan kaže da se "događa izuzetno opasna stvar", a to je da ljudi koji sudjeluju na visokim funkcijama u gradskoj vlasti prozivaju svoje zaposlenike.

"Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet za Ivicu Lovrića, koji je zaposlenik Gradske uprave kaže da mu je bolje da šuti i da se pokrije ušima. To je nedopustivo", rekao je Predovan.

"Monstruoznim" naziva to što je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec u nekoliko navrata rekla da sistematizaciju provode jer im ne trebaju savjetnici onako kako su bili postavljeni prošlim ustrojem, a pogotovo im ne trebaju savjetnici kao što je Ivica Lovrić.

"Zbog toga ukidaju mjesta savjetnika (...) i na taj način će Ivica Lovrić dobiti otkaz. To su zaista monstruozne stvari, ja u svojemu životu nisam čuo da netko na javnoj sceni na takav način radi i govori", kaže Predovan.

Dodaje i da se nezakonito, bez utvrđene sistematizacije posla otkazi događaju u Holdingu te da mu se čini da je to politika revanšizma.

Rekao je i kako bi zbog odluke Visokog upravnog suda koji je privremeno obustavio primjenu izmijenjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, bilo za očekivati da gradonačelnik Tomašević na sutrašnjoj skupštinskoj sjednici zatraži hitni postupak o suspendiranju svoje odluke iz prosinca, ali zbog "tako tvrdokorne politike to je teško očekivati".

Predsjednica Kluba BM 365 Godana Rusak kaže da je sud "spasio Tomaševića i njegovu vlast", jer bi nakon 1. svibnja nastali problemi oko upisa djece u vrtiće. Kaže i da je bivša gradska vlast ostavila projekte za 12 vrtića, ali sadašnja vlast nije u stanju te projekte provesti do kraja.

Kaže da je Tomašević krenuo i u ozbiljan obračun s poljoprivrednicima - zabranili su im prodaju na Trgu bana Jelačića, nastali su problemi sa Zelenom tržnicom, a onda su ograničili radno vrijeme hladnjače. Gotovo i nema skupine građana koja nije pogođena nekim od mjera njihovim nečinjenjem ili lošim odlukama gradske vlasti", kaže Rusak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:54