HRABRI GAZDA

Potjera u Zagrebu, zlatar (71) trčao po ulici i uhvatio 50 godina mlađu kradljivicu: ‘Znamo odakle je‘

Dok se za drugom osobom traga, 21-godišnja kradljivica će biti prebačena u remetinečki pritvor

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix

Čak 24 zlatna lančića te dvije ogrlice od žutog zlata ukrala je 21-godišnja Rumunjka nakon posjeta zlatarnici u zagrebačkoj Vlaškoj ulici. A uhićena je zahvaljujući vremešnom zlataru, 71-godišnjem vlasniku zlatarnice koji je za njom trčao niz ulicu i uspio ju sustići.

Prema informacijama koje je inicijalno dala zagrebačka policija, u zlatarnicu je u srijedu oko 12.15 sati ušlo dvoje počinitelja. U krađi ih je uočio zlatar pa su se oni dali u bijeg. Mlada dama nije uspjela daleko stići jer ju je zlatar s ukradenim plijenom uhvatio i zadržao do dolaska policije.

A taj plijen nije bio malen već je bilo u pitanju zlato vrijedno 12.120 eura koje mu je vraćeno po dovršetku istraživanja nad 21-godišnjom turisticom na ‘radu‘ u Hrvatskoj. Kradljivica je na kraju predana pritvorskom nadzorniku a protiv nje će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Iduće je na potezu tužiteljstvo koje će za nju najvjerojatnije, nakon što ju ispitaju, zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega jer ju za Hrvatsku, kao strankinju, ništa ne veže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 23:11