OBJAVLJENE NOVE CIJENE

Poskupljuje ulazak autima na Jarun: ‘Želimo obeshrabriti dolazak vozilima na područje jezera‘

Umjesto dosadašnjih 5, cijena dnevne karte radnim danom od 6 do 21 sat, udvostručuje na 10 kuna, a vikendom na 20.
 Davor Pongracic/Cropix

Od sutra, 15. ožujka 2022., poskupljuje ulaz vozilima na Športsko-rekreacijski centar Jarun u Zagrebu.

Kako javlja Radio Sljeme, razlog je činjenica da automobili na Jarunu jednostavno nisu poželjni. Stoga se, umjesto dosadašnjih 5, cijena dnevne karte radnim danom od 6 do 21 sat, udvostručuje na 10 kuna, a vikendom, blagdanom i noću na 20.

Iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima za Radio Sljeme rekli su kako poskupljenjem žele obeshrabriti dolazak na Jarun automobilom:

- Očuvanje jezera Jarun kao zelene zone naš je prioritet. Jezero Jarun je sportsko-rekreacijsko područje te ono treba biti prije svega u službi pješaka i ostalih rekreativaca. To je područje dobro povezano javnim prijevozom, a lako je dostupno i biciklom i pješice. Zbog toga, a i zbog nesreća koje su uzrokovala motorna vozila, želimo obeshrabriti dolazak vozilima na područje jezera, poručili su.

- Dosadašnja cijena od 5 kn dnevno radnim danom i 10 kn vikendom stimulirala je preveliko zakrčenje vozilima, nauštrb pješaka i rekreativaca. Nove cijene od 10 kn dnevno radnim danom i 20 kn vikendom i dalje su višestruko niže od cijena za takva područja u drugim zemljama Europske unije, naveli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:36