HOLDINGOV ODRED

Posebna služba Čistoće obilazi grad s GPS lokatorom: Gledaju u kante i lijepe posebne naljepnice

Plave naljepnice zahvale s tekstom ‘Hvala što pravilno odlažete otpad!’ lijepe se na spremnike korisnika koji se pridržavaju pravila

Spremnici za otpad u Zagrebu (ilustrativna fotografija)

 Vanesa Pandzic/CROPIX

Zagrebačka Čistoća na svojim službenim internetskim stranicama objavila je kako će građane koji pravilno odlažu otpad nagraditi - naljepnicom.

"Uoči početka primjene novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada, spremnici za odlaganje miješanog komunalnog otpada opremljeni su posebnim dodatkom - okruglom plavom naljepnicom: SAMO ZA ZG VREĆICE. Naljepnice su svojevrstan podsjetnik našim sugrađanima da su dužni pridržavati se nove gradske odluke o primjeni standardiziranih vrećica.

U kojoj mjeri se zaista koriste standardizirane vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada, djelatnici Čistoće od sredine listopada provjeravaju izravno na terenu. Naši sugrađani koji pravilno odlažu svoj miješani komunalni otpad znat će da je njihov spremnik prošao provjeru po novoj naljepnici.

Naime, plave naljepnice zahvale s tekstom: ‘Hvala što pravilno odlažete otpad!’ lijepimo na spremnike onih korisnika koji se pridržavaju pravila i svoj miješani komunalni otpad odlažu u ZG vrećice, kako bi im i na ovaj način dali do znanja da je njihov trud s naše strane zamijećen i cijenjen. Dosad smo na ovaj način zahvalili korisnicima u više od tisuću višestambenih zgrada i obiteljskih kuća.

image

Plave i žute naljepnice koje će Holding lijepiti na spremnike za odlaganje miješanog komunalnog otpada

Zagrebački holding

Od ovoga tjedna spremnici za miješani komunalni otpad korisnika koji se ne pridržavaju gradske odluke dobivaju žutu naljepnicu: UPOZORENJE! OVO JE SPREMNIK SAMO ZA ZG VREĆICE. Za odlaganje miješanog komunalnog otpada dužni ste koristiti standardiziranu ZG vrećicu. Zahvaljujemo na suradnji.

Posebne ophodarske službe Čistoće provjeravaju sadržaje spremnika prije pražnjenja i u slučaju nepropisnog odlaganja miješanog komunalnog otpada, fotografiraju sadržaj spremnika uz korištenje aplikacije s GPS lokatorom te nalijepe naljepnicu upozorenja. Na taj način pratit će se i statusi po kvartovima. Dosad su kontrolu prošle obiteljske kuće u gradskim četvrtima Sesvete i Podsused-Vrapče, gdje su naši ophodari na više od 80% spremnika zalijepili naljepnicu HVALA", napisali su.

Sve informacije o novim gradskim odlukama vezanima za skupljanje otpada mogu se pronaći na podstranici zgvrecice.cistoca.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:23